Ridderspektakel op Hippisch Centrum Kampen

Ridderspektakel op Hippisch Centrum Kampen

Nieuws, Sport 0 Comment

Knights of Camelot treden op voor SAP de Zwartendijkruiters

In de grote rijbak van de manege aan de Zwartendijk vond zaterdag 18 juni een waar strijdtoneel plaats. Ridders te paard toonden eerst hun vaardigheid met het klieven van fruit en een zwijn. Daarna gingen ze met elkaar de strijd aan waarbij de brokstukken in het rond vlogen. Vrijwilligers en ruiters van de SAP keken ademloos toe. Voor beide partijen was hiermee het nieuwe seizoen geopend.

Levendig
Zo levendig als het spektakel was, zo levendig is Stichting Aangepast Paardrijden de Zwartendijkruiters. Toen de huidige voorzitter, William Borneman, elf maanden geleden aantrad, was de situatie penibel. Maar de SAP is uit het coronadal gekrabbeld en met een nieuwe voorzitter en een nieuwe instructrice, die al eerder begon, bruist de stichting weer. Borneman is dankbaar voor de steun die de SAP in het afgelopen jaar mocht ontvangen van onder andere Steunfonds Zorg, Brugmedia en gemeente Kampen.
Dit alles maakte de dag met het riddertoernooi nog feestelijker. Vrijwilligers stonden in de kantine friet te bakken en de ruiters van de SAP mochten na afloop van de strijd met de ridders en de paarden op de foto. De SAP richt zich op mensen met een functiebeperking in de breedste zin van het woord, van jong tot oud. Binnen het HCK hebben de Zwartendijkruiters hun eigen voorzieningen, van rijbak, kantine, stallen tot paarden. Juist afgelopen week werd een nieuw paard begroet dat tot de zomer mag acclimatiseren met haar nieuwe maatjes.

De Knights of Camelot traden op in de grote rijbak van het Hippisch Centrum Kampen.

Middeleeuws
Het tafereel van de Knights of Camelot doet middeleeuws aan, in de positieve zin des woords. Zoals in die tijd de ridders in harnas met elkaar de strijd aangingen, zo spelen de Knights of Camelot dat na. In wisselende samenstelling treden ze op en ze geven jaarlijks een optreden weg voor een goed doel. Aan het begin van het nieuwe seizoen hadden ze hiervoor de Zwartendijkruiters gekozen, zoals ze al vaker te gast waren aan de Zwartendijk.
Een paar jaar geleden werd flink uitgepakt met het veertigjarig jubileum van de SAP. In onderstaande videoreportage vertellen de toenmalige voorzitter en instructrice daarover meer. „Hoe mooi sluit het gedachtengoed van de Knights of Camelot aan bij dat van de Zwartendijkruiters, waarbij gestreefd wordt iedereen naar vermogen mee te laten doen aan de activiteiten”, vertelt Borneman.
Hij kijkt terug op een geslaagde dag, samen met bestuur, vrijwilligers, ruiters èn de ridders. Die hadden zich samen met hun paarden zeer kranig gehouden in het warme weer. Gelukkig mocht na afloop de wapenuitrusting uit en werd er gezellig nagekeuveld met elkaar en de ruiters van de SAP.

Zie ook:
Jubileum SAP en ridderspektakel (2019)
Vrijwilligers SAP bezoeken hun gepensioneerd paard (2019)
SAP en PSV gedupeerd door droes (2018)
Zwartendijkruiters beleven mooie Spel- en Dressuurdag (2017)Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x