Opvolging kapitein Aalt Fikse bij Leger des Heils gewijzigd

Opvolging kapitein Aalt Fikse bij Leger des Heils gewijzigd

Kerk, Nieuws 0 Comment

Vertrekkende officier korps Kampen niet door meerdere opgevolgd

Over ruim een maand vindt over heel Nederland een wisseling van de wacht plaats bij het Leger des Heils. Veel korpsofficieren krijgen een andere standplaats toegewezen. Zo ook kapitein Aalt Fikse die twee periodes van vijf jaar het korps Kampen heeft geleid en uitgebouwd. Twee van de drie officieren, die hem zouden opvolgen, hebben zich teruggetrokken. Dat heeft veldsecretaris Richard de Vree bekend gemaakt. Vanuit het hoofdkwartier in Almere spreekt hij echter geruststellende woorden: ”Het komt goed!”

Minder menskracht
Eerder berichtte Kamper Nieuws dat Fikse opgevolgd zou worden door ”een team van drie officieren uit Venlo en Lelystad” (zie onderaan). De komst naar Kampen van het echtpaar uit Venlo gaat echter niet door. Beide kapiteins hebben besloten hun officierschap te beëindigen. In een brief aan betrokkenen bij korps Kampen en haar buitenposten wijst majoor De Vree allereerst op de gevolgen voor de betrokkenen zelf. Luitenant Eric Kamperman komt nog altijd uit Lelystad naar Kampen, waarbij ”hij beseft dat er veel op hem afkomt.“ Hij zal in aanvang extra tijd besteden aan de buitenposten (IJsselmuiden, Genemuiden, Wezep, Emmeloord en Urk) die voor het eerst een ’vaarwel’ meemaken oftewel een afscheid.

Korpsgebouw Kampen van het Leger des Heils.

Extra ondersteuning
Half juni wordt Fikse overgeplaatst naar korps Treebeek (zie onderaan) en wordt Kamperman benoemd in Kampen, waarheen hij met vrouw en kinderen zal verhuizen. Per 1 juni gaat Ellen Steenbergen zich in de rang van ’Envoy’ volledig inzetten voor korps Kampen en de buitenposten. Haar taken in de regio worden geminimaliseerd. Zij is nauw betrokken bij buitenpost Emmeloord maar zal zich dan concentreren op de voortgang van korps Kampen. Er wordt ook nog nagedacht over een ”passende aanvulling in menskracht”. Majoor De Vree spreekt alle vertrouwen uit in het proces, daarin versterkt ”door de Heer, onze God”. Tot slot dankt hij de vele toegewijde christenen en vrijwilligers binnen korps Kampen en de buitenposten. Het werk wordt voortgezet.

Zie ook:
Kapitein Aalt Fikse vertrekt uit Kampen

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x