Organisatie maandagmarkt blijft bij gemeente

Organisatie maandagmarkt blijft bij gemeente

Gemeente, Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Akkoord tot 2023 met instemming van marktkooplui

Na gezamenlijke verkenning geven marktondernemers de voorkeur aan organisatie door de gemeente van de maandagmarkt in de Kamper binnenstad. De motie ‘Marktgelden Maandagmarkt’ van begin vorig jaar de aanleiding voor een onderzoek naar de toekomst van de markt. Er zijn meerdere scenario’s verkend. Uiteindelijk geven de marktkooplui de voorkeur aan organisatie en uitvoering door de gemeente, die dit dan kostendekkend faciliteert.

Scenario’s
Het onderzoek is begeleid door Stichting De Markt van Morgen. Ondernemers van de maandag-, vrijdag- en zaterdagmarkt hebben samen met de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) en gemeente Kampen drie scenario’s verkend:
• Maandagmarkt blijft bij gemeente met als uitgangspunt volledige kostendekking.
• Maandagmarkt verzelfstandigt met organisatie en uitvoering door een op te richten stichting.
• Regelgeving en geldeninning blijft bij gemeente met uitvoering door een op te richten stichting.

Afweging
Tijdens het onderzoekstraject zijn de sterke en zwakke punten van de maandagmarkt onder de loep genomen. Een sterk punt is het gebrek aan noemenswaardige activiteiten in de regio. Een zwak punt is de marketing en het ”ontbreken van sfeer door opstelling in combinatie met daling van het aantal ondernemers”, aldus een persbericht van de gemeente. Aandacht voor de marktkostenopbouw heeft in het traject de marktondernemers ook meer inzicht gegeven in de maandagmarktbegroting.

Alice Potkamp bemenst de kraam van Vitamientje.nl

Kosten
De uitkomsten van het onderzoek worden door het college van B&W overgenomen. Tot 2023 wil ze kostendekkend verantwoording dragen voor de markt. Volgens eerdere afspraken met de gemeenteraad blijven de kosten tot en met 2020 op het niveau van 2018. Daarna worden de kosten opnieuw berekend.
De gemeente wil tenslotte een contact met citymarketing realiseren. De promotie van de ”unieke positie” van de Kamper maandagmarkt kan dan worden gestart. Marktmarketing.

Zie ook:
Op de markt in Kampen (RTV Oost)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x