Volop orgelconcerten deze zomer in Bovenkerk (video)

Volop orgelconcerten deze zomer in Bovenkerk (video)

Kerk, Kunst & Cultuur, Nieuws, Video 0 Comment

Zaterdagavond 11 juli muzikale ontmoeting André van Vliet en Jan Lenselink

In de maanden juli en augustus worden er elke zaterdagmiddag orgelconcerten gegeven in de Bovenkerk. Voor de toegang staat eenieder vrij om bij te dragen in een collecteschaal bij de uitgang. Daarnaast vinden er op zaterdagavond ”muzikale ontmoetingen” plaats met meer instrumentalisten. Op woensdagavond worden er orgelconcerten georganiseerd onder de noemer ”romantische ontmoetingen”.

Orgelserie Kampen
Met als doel het befaamde Kamper Hinsz-orgel in de Bovenkerk te promoten, wordt ieder jaar de Orgelserie Kampen opgezet. Dit jaar staan de organisten en andere musici na het coronavacuüm nog meer te popelen om weer live voor publiek te mogen spelen en een mooie muzikale middag of avond te verzorgen.
Het bomvolle programma kent aansprekende, veelal romantisch getinte programma’s. Naast de woensdagavondserie wordt de zaterdagavondserie van acht “muzikale ontmoetingen” ingevuld met niet alleen orgelmuziek maar ook met piano, panfluit, hobo, trompet en een mobiel carillon.
De romantische programma’s bevatten zowel koraalbewerkingen als goede literatuurstukken.

Jan Lenselink op de piano.

André van Vliet en Jan Lenselink
Woensdagavond 15 juli verzorgt André van Vliet een orgelconcert. Voor aanmelding en het volledige avondprogramma kan men op deze pagina terecht. zaterdagavond 11 juli zal Van Vliet in de Bovenkerk het orgel bespelen samen met Jan Lenselink op piano. Aanmelding hiervoor kan op deze pagina. Tickets aanvragen is noodzakelijk in het kader van de coronamaatregelen. Wanneer u verkouden bent of zelfs alleen maar snottert, bent u volgens de RIVM-richtlijnen niet welkom.
Beide heren zullen samen en als solist optreden. Op het programma staan werken van Bach, Mozart, Bédard en Mendelssohn Bartholdy. Lenselink zal ook eigen werk spelen. Een voorproefje is hieronder te bekijken en te beluisteren.
Iedereen die het oude vertrouwde geluid van het Kamper Hinsz-orgel heeft gemist afgelopen maanden, is van harte welkom in de Bovenkerk. Toegankelijke organisten zullen het orgel in al z’n facetten laten klinken.

Zie ook:
Online middagpauzediensten Bovenkerk
Proefluidingen Bovenkerk
Bijzondere orgelconcerten in Bovenkerk

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x