Orgelimprovisaties Pieter Heykoop woensdag 19 augustus in Bovenkerk (video)

Orgelimprovisaties Pieter Heykoop woensdag 19 augustus in Bovenkerk (video)

Kunst & Cultuur, Nieuws 0 Comment

Veelgevraagd organist in binnen- en buitenland jubileert

Pieter Heykoop speelt woensdagavond 19 augustus, in de reeks woensdagconcerten deze zomer op het orgel in de Bovenkerk, de mooiste orgelimprovisaties uit de afgelopen 45 jaar. Dat is de periode dat Heykoop (59) organist is. De muzikale avond zal in het teken van dat jubileum staan.

Orgelmprovisaties
De in Dordrecht geboren Heykoop had al op jeugdige leeftijd muzikale aanleg en interesse voor het orgel. Hij kreeg op zesjarige leeftijd zijn eerste orgellessen van Bart van den Berg. Daarna studeerde hij bij Cor Visser, de toenmalige organist van de Grote Kerk te Dordrecht. Ook Jan Bonefaas, organist van de Grote Kerk te Gorinchem en de internationaal befaamde organist Ben van Oosten behoorden tot zijn leermeesters.
Op vijftienjarige leeftijd werd hij benoemd als vaste organist van één van de Gereformeerde Kerken in zijn geboortestad. Sinds 1986 is Heykoop organist van de Gereformeerde Gemeente in zijn woonplaats Yerseke, waar hij het prachtige drieklaviers Van den Heuvel-orgel bespeelt.

Programma
Het concert in de Bovenkerk op woensdag 19 augustus staat in het teken van Heykoops vijfenveertigjarig organistenjubileum. Hij zal op deze avond zijn mooiste orgelimprovisaties spelen die de afgelopen 45 jaar zijn ontstaan.
De jubilaris begint een de intrada ‘Prijs, mijn ziel, de Hemelkoning’. Gevolgd door onder meer psalm 105, psalm 111 en psalm 25, die prachtig zullen klinken op het Hinszorgel. De avond zal afgesloten worden met de koraalfinale ‘Op bergen en in dalen’.
Het exacte programma staat voor de liefhebber onderaan vermeld.

Pieter Heykoop op het orgel.

Toegang
De toegangsprijs voor het concert in de Bovenkerk bedraagt €12,50. Via livestream is het concert te volgen voor €10. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis binnen. Aanmelden via deze website (klik aan) < KlassiekeMuziek.nl/e/13788/orgelserie-kampen-pieter-heykoop > is verplicht en de RIVM-richtlijnen volgend mag u niet ziek zijn, hoesten of snotteren.
Organisten en andere musici staan weer te popelen om live voor publiek te mogen spelen, aldus de organisatoren van de concertserie. Voor hen was de afgelopen periode ook een zware tijd. Zij verzorgen graag weer een mooie muzikale middag of avond voor u. Maak hen dus blij met uw komst!

Zie ook:
Volop orgelconcerten deze zomer in Bovenkerk (video)
Bijzondere orgelconcerten in Bovenkerk (2018)

In onderstaande video speelt Pieter Heykoop een meditatief orgelspel op het hoofdorgel van de Bovenkerk (“Gelijk het gras is ons kortstondig leven” – psalm 103:8, 89:19 en 39:4).

Programma Bovenkerkorgelconcert op woensdag 19 augustus 2020.
• Intrada: Prijs, mijn ziel, de Hemelkoning
• Gebed: Heer, ik roep tot U
• Koraalfantasie: Psalm 146
• Koraalbewerking: Halleluja, lof zij het Lam
• Fantasie: Psalm 105
• Melodiebewerking: God is getrouw
• Inleiding en toccatine: Psalm 111
• Koraal: Psalm 25:8
• Koraalfantasie over een Danklied
• Avondlied
• Koraalfinale: Op bergen en in dalen
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x