Eerste Overijsselse scheurkalender in de maak

Eerste Overijsselse scheurkalender in de maak

Nieuws, Regionaal 0 Comment

Iedereen mag foto’s en teksten insturen tot twintig augustus

Veel inwoners van Overijssel hebben gehoor gegeven aan de oproep om te laten zien wat hen beweegt. In Overijssel wel te verstaan. Honderden inzendingen tonen waar men blij van wordt in Overijssel. Of wat raakt en het bloed sneller laat stromen. Half oktober wordt de Overijsselse Scheurkalender 2019 verwacht. De jury is al druk aan het selecteren maar inzendingen zijn nog steeds van harte welkom. Tot en met aanstaande maandag.Inzendingen ter inspiratie voor de eerste Overijsselse scheurkalender.

Initiatiefnemers
Een aantal maatschappelijke organisaties willen met de Overijsselse Scheurkalender de vele bijzondere en vaak ook minder bekende kanten van Overijssel in beeld brengen. Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld om van iets moois te kunnen genieten. Iedereen die zich geroepen voelt, kan meedoen en inzenden. Een jury kiest welke inzendingen worden opgenomen in de scheurkalender. Inmiddels loopt het aantal inzendingen richting 500 terwijl maximaal 320 plaatsingen te vergeven zijn. Uit Kampen zijn er al ruim 60 inzendingen binnen, waaronder de foto onderaan van Bertrik Hakvoort. Inzenden wordt zeer gewaardeerd. Hoe meer mensen meedoen, hoe groter de kans dat we Overijssel van verschillende kanten te zien krijgen. Naast foto’s zijn tekeningen, gedichten of een kort verhaaltje welkom. Alle inzenders ontvangen tijdens de presentatie een gratis scheurkalender. Inzenden kan tot 20 augustus 2018 via deze pagina.

Partners
Uiteenlopende partners hebben zich verbonden aan het initiatief, waaronder provincie en rechtbank Overijssel, Humanitas en het tijdschrift Noorderbreedte. Stichting Fotografie Noorderlicht uit Groningen helpt als jury mee met de beoordeling. Zij let met name op de inhoudelijke, artistieke en technische kwaliteit. Sommige foto’s springen eruit en verdienen daarmee het Noorderlicht predicaat. Tijdens de presentatie van de scheurkalender wordt bekend gemaakt welke inzendingen het predicaat hebben gekregen. Een andere partner attendeerde haar reizigers op de vraag ”wat beweegt jou?” in bus en trein. “Dan even naar buiten kijken, kan mensen op creatieve ideeën brengen en aanzetten om een foto in te sturen. Zo simpel kan het zijn,” aldus een woordvoerder van Arriva. Na de presentatie in oktober is de scheurkalender in winkels verkrijgbaar. Eén ding zal de Overijsselse Scheurkalender 2019 duidelijk maken: Overijssel gaat niet alleen over de IJssel.

De Kamper Molenbrug - ingezonden door Bertrik Hakvoort.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x