Winnaars Overijsselse Vrijwilligersprijs verspreid over provincie

Winnaars Overijsselse Vrijwilligersprijs verspreid over provincie

Nieuws, Regionaal 0 Comment

Individuele juryprijs 2018 naar Wouke Boers uit Kampen

Bedragen van €1000, €650 en €350 waren er te verdelen. Maar voor alle vrijwilligers in Overijssel allereerst de waardering voor hun inzet. Gisteren vond de uitreiking plaats van de Overijsselse Vrijwilligersprijs. Van de twee individuele kandidaten uit Kampen streek Wouke Boers, vrijwilligster bij eeTze, de eerste prijs op. Voor organisaties ging die naar het zwembad uit Den Ham. Voor de publieksprijs gingen de grootste cheques respectievelijk naar Albergen en Bergentheim.

Kandidaten
In Kampen wordt sinds 1991 jaarlijks een Vrijwilligersprijs uitgereikt zoals Provincie Overijssel die sinds 1999 kent. Er bestaat een eerste, tweede en derde juryprijs voor een individuele inwoner en voor een organisatie. Naast de juryprijzen worden er ook twee publieksprijzen en twee trendprijs (”iets groots doen met iets kleins”) uitgereikt. Bekende namen van genomineerde Kamper organisatie in het verleden zijn Stichting Live Life (De Mooiste Dag) in 2014 en het Full Color Festival in 2017. Zij haalden toen de derde prijs binnen.
In totaal dingden er bijna 80 personen en organisaties mee naar de prijs. Vanuit Kampen waren er dit jaar twee kandidaten genomineerd (zie onderaan). Wouke Broers, vrijwilligster bij de eetgroep eeTze in IJsselmuiden (zie onderaan) en Jacco Swillens, al jaren organisator van de Sinterklaasintocht (zie onderaan). In de Statenzaal van het Provinciehuis in Zwolle werden vrijdag de winnaars bekend gemaakt. In de categorie individueel ging de waarderingscheque van €1000 naar Wouke Broers, woonachtig aan de Wortmanstraat in Kampen.

Vertegenwoordigers van Stichting Zwembad De Groene Jager ontvangen een cheque.

Vrijwilligersprijs
Zoals dat voor de gemeente in Kampen geldt, zo wil de provincie in Overijssel ”met de Overijsselse Vrijwilligersprijs haar grote waardering uiten voor de – vaak onzichtbare – inzet van al die duizenden Overijsselse vrijwilligers.” Gedeputeerde Bert Boerman en juryvoorzitter Renske de Man reikten de prijzen uit tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Provinciehuis. Op de foto boven dit artikel overhandigt Boerman de cheque aan Boers.
Op de foto boven deze alinea ontvangen vertegenwoordigers van Stichting Zwembad De Groene Jager uit Den Ham een cheque. Zij voorkwamen zes jaar geleden dat het zwembad dicht ging op last van de gemeente. Zij richtten de stichting op die met zo’n 200 vrijwilligers het zwembad nu beheert. Ook een groot deel van de bevolking is erbij betrokken en dat maakt het geheel uniek.
Vanaf dinsdag 15 januari tot en met donderdag 7 februari kon er gestemd worden op de kandidaten. Ook bij de juryprijs telden het aantal stemmen mee. Er bestaan geen strikte criteria behalve dat de winnaar(s) van vorig jaar niet opnieuw mee mogen doen. Wouke Boers laat zich de overwinning goed smaken – bij eeTze.

Alle winnars van de Overijsselse Vrijwilligersprijs op een rijtje in de Statenzaal van het Provinciehuis.

Zie ook:
eeTze vervolgt in ’Het Lokaal’ met Sterk IJsselmuiden
Sinterklaas veilig gearriveerd in Kampen en Hanzewijk (video)
Jacco Swillens en Wouke Boers genomineerd (De Brug)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x