Veel Paaseieren gezocht èn gevonden

Veel Paaseieren gezocht èn gevonden

Nieuws 0 Comment

Tante Vroesh en Cantecleer luiden Pasen gezellig in

Wie Pasen zegt, zegt Paaseieren zoeken. In ieder geval voor kinderen. En menig volwassene beleeft er ook veel plezier aan. Gastouderbureau Tante Vroesh had Paaszaterdag kinderen uitgenodigd om te komen zoeken naar Paaseieren op kinderboerderij Cantecleer. Om tien uur stond er al een grote groep voor het hek te wachten. Cantecleer sloot naadloos aan op Tante Vroesh met haar Paasactiviteiten.

Sport
Woensdagochtend had VSCO’61 in Oosterwolde al een zoekochtend naar Paaseieren georganiseerd op sportpark De Heughte, zoals ook de bekende Brunneper jaarmarkt op Tweede Paasdag heet. Zaterdagochtend was het de beurt aan kinderen uit Kampen en omgeving. Waar in Oosterwolde zo’n 110 kinderen kwamen opdagen, zo verwachtte Bianca Diender van Tante Vroesh zo’n 250 kinderen bij Cantecleer. In totaal had ze samen met haar medewerkers 425 (plastic) eieren verstopt verspreid over het terrein van Cantecleer.
Zoals het een echte sport betaamt, waren aan het zoeken wel spelregels verbonden. Ieder kind mocht twee witte eieren rapen (om niet eindeloos te blijven zoeken) en iedereen zou daarvoor een prijsje krijgen met dank aan sponsor Het Speelhuys. Voor een, extra goed verstopt, gekleurd ei zou een speciaal prijsje uitgereikt worden.

De boerderijkat soesde onverstoorbaar door in het zonnetje.

Tactiek
Al snel werd de tactiek van sommige kinderen duidelijk. Zij hielden Bianca, of haar man Frank, goed in de gaten. Of ”een andere kant heen lopen als iedereen doet”. Sommige kinderen kwamen met een mandje het terrein op en twee zusjes spraken bij voorbaat af om de ”buit” onderling te verdelen. Frank had twee eieren bij de boerderijkat gelegd maar die trok zich nergens iets van aan en soesde verder in de zon.
Mede dankzij het stralende weer werd het een vrolijke start van het Paasweekeinde. Anita Mosselaar, één van de nieuwe beheerders van Cantecleer, sloot samen met haar vrijwilligers aan op de Paasactiviteit van Tante Vroesh. Er liepen twee levensgrote Paashazen rond en iedereen mocht sinaasappels persen, een broodje afbakken, eieren verven of… een ritje met de poykar maken!.
Tante Vroesh had met de gezellige activiteit gezorgd er voor ieder wat wils. Eén kind ging de Paasdagen in met een prachtig roze visnetje en een andere jongen is de Paasdagen zoet met een creatieve kubus.

Bij de prijsuitreiking liep het storm.

Zie ook:
Gastouderbureau Tante Vroesh scoort uitstekend (sept. 2018)
Afscheidscheque voor Boer Hanjo (Facebook)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top