Pakje Kunst strijkt neer in Stadsgehoorzaal

Pakje Kunst strijkt neer in Stadsgehoorzaal

Kunst, Nieuws 0 Comment

Na opmars in Nederland introduceert ARTicipatie ook in Kampen kleine pakjes kunst

Nu roken in de taboesfeer is geraakt, raken meer en meer sigarettenautomaten werkeloos. Pakje Kunst geeft ze een tweede leven door kleine pakjes kunst uit te geven. Het initiatief is vanuit Tilburg over Nederland uitgewaaierd en staat nu ook op de planning voor Zwolle en Kampen. Stichting ARTicipatie uit Kampen wordt de regiobeheerder. Op 2 juni zal burgemeester Koelewijn de eerste automaat voor Pakje Kunst van de IJsseldelta in de Stadsgehoorzaal introduceren.

Klein maar fijn
Pakje Kunst is een initiatief waarbij regionale kunstenaars zich onder de aandacht kunnen brengen met de verkoop van unieke kunstwerken ter grootte van een pakje sigaretten. Voor vier Euro kan een pakje getrokken worden uit de welbekende oude mechanische sigarettenautomaten. In een doosje kan je iedere kunstvorm tegenkomen. Het initiatief is afkomstig van Ro-Nalt Schrauwen, een beeldend kunstenaar uit Tilburg, en is geïnspireerd op de Duitse Kunstautomat. In Duitsland tref je Kunstautomaten in de openbare ruimte aan in de meeste grote steden. In Nederland werden de eerste drie automaten in Tilburg geplaatst en eind 2017 staan er verspreid over het hele land achttien automaten.

In Oisterwijk biedt Jojanneke Dekens deze Pakjes Kunst aan.

Kamper kunst
Stichting ARTicipatie (te bereiken via ARTicipatie@Gmail.com) streeft naar meer toegankelijkheid en een grotere zichtbaarheid van het werk van beeldend kunstenaars in Kampen. De eerste kunstautomaat komt in de Stadsgehoorzaal te staan. Burgemeester Koelewijn geeft de aftrap op zaterdag 2 juni om 16u30 samen met de oudste beeldend kunstenaar van Kampen. Wanneer het theaterseizoen ten einde is, wordt Pakje Kunst verplaatst naar de Stadskazerne of boekhandel Bos. De automaat is mobiel en kan ook worden neer gezet op het Fullcolor Festival of bij andere evenementen. Meer informatie is op te vragen per e-mail (articipatie@gmail.com) of telefonisch (06-54257075) bij de initiatiefnemer in Kampen, beeldend kunstenaar Peter Schräder. Voor vier Euro kunt u straks een uniek kunstwerkje “uit de muur trekken”.

 

 

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top