Reparatie parkeerdek Noordweg vooralsnog geslaagd

Reparatie parkeerdek Noordweg vooralsnog geslaagd

Gemeente, Nieuws 0 Comment

Coating aangebracht en boven- en benedenlaag weer toegankelijk

De reparatiewerkzaamheden aan het bovendek van parkeergarage Buitenhaven, zoals officieel de benaming luidt, zijn afgerond. Daarmee is de parkeergelegenheid per vandaag weer in gebruik. Vooralsnog? Gezien de bewogen voorgeschiedenis is dat de afwachtende houding van de redactie.

Afgelopen maandag werd het parkeerdek aan de kop van de Noordweg geheel afgesloten. Dinsdagmorgen leende zich het weer voor aanvang van de reparatie. De meeste auto’s waren weg en bergingsbedrijf Wolves hoefde alleen enkele auto’s opzij te zetten.
Zowel op het boven- als benedendek is een strook waterdichte coating van 150cm breed aangebracht over de gehele lengte van de parkeerlaag, evenwijdig aan de Noordweg.

De aangebrachte coating op de bovenlaag van het parkeerdek aan de Noordweg

In juli werd het benedendek van de toen vier maanden in gebruik zijnde parkeervoorziening tegenover de Buitenhaven gesloten (zie onderaan). Er bleek sprake te zijn van scheurvorming waar water doorheen kwam. Samen met de aannemer is de gemeente nog steeds op zoek naar de precieze oorzaak.
De lekkage van een onbekende vloeistof, die de lak van geparkeerde auto’s op het benedendek beschadigde, zou verholpen moeten zijn. Omwonenden en bezoekers van Kampen mogen dit nu gaan testen. Samen met de uitgeweken skaters.

Zie ook:
Parkeerdek Noordweg ontruimd in week 47 voor eerste herstel
Hommeles met parkeerdek Noordweg houdt aan
Vreemde voorzieningen voor problemen parkeerdek (Prikje)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x