Parkeerdek Noordweg ontruimd in week 47 voor eerste herstel

Parkeerdek Noordweg ontruimd in week 47 voor eerste herstel

Gemeente, Nieuws 0 Comment

Tijdelijke maatregel om lekkage voor de winter te verhelpen

Hoewel de oorzaak van het lekwater in de onderste laag van het parkeerdek aan de Noordweg nog onduidelijk is, wordt volgende week toch een eerste herstelmaatregel uitgevoerd. Om twee stroken waterdichte coating op het bovendek aan te brengen, wordt de parkeergarage Buitenhaven, zoals officieel de benaming luidt, vanaf maandag 18 november gesloten. Gedurende een week – als ditmaal alles goed verloopt.

Lekwater
In juli werd het benedendek van de toen vier maanden in gebruik zijnde parkeervoorziening tegenover de Buitenhaven gesloten (zie onderaan). Er bleek sprake te zijn van scheurvorming waar water doorheen kwam dat mogelijk schade toebrengt aan geparkeerde auto’s. Samen met aannemer Hegeman is de gemeente nog steeds op zoek naar de precieze oorzaak.
Dat wordt echter niet afgewacht want de parkeerdruk in Brunnepe houdt aan. Bovendien ziet de gemeente graag het gehele parkeerdek in gebruik tijdens Kerst in Oud Kampen. Daarom is besloten tot een tijdelijke maatregel om het lekken tegen te gaan. Hiertoe sluit het parkeerdek volgende week, ook voor de skaters die de locatie hebben ontdekt als alternatief voor hun gesloten skatebaan in het Stadspark.

Het gesloten benedendek van Parkeergarage Buitenhaven.

Coating
In week 47 zullen twee stroken waterdichte coating van 150cm breed worden aangebracht op het bovendek, over de gehele lengte van de parkeerlaag, evenwijdig aan de Noordweg. Wanneer deze tijdelijke oplossing werkt om scheurvorming en lekkage tegen te gaan, zal bekeken worden of de maatregel structureel wordt toegepast.
Wanneer de weersomstandigheden ongunstig zijn, wordt het werk in eerste instantie opgeschoven naar week 48. Wijkbewoners kunnen weer terecht op de volle tijdelijke parkeerplaatsen (zie onderaan). Bezoekers van Kampen wordt gevraagd te parkeren bij het station of het gemeentehuis. De afsluiting van het gehele parkeerdek is een nieuwe tegenvaller voor de skaters.

Zie ook:
Hommeles met parkeerdek Noordweg houdt aan
Vreemde voorzieningen voor problemen parkeerdek (Prikje)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x