Extra parkeervakken voor fietsers tijdens vakantieperiode

Extra parkeervakken voor fietsers tijdens vakantieperiode

Nieuws 0 Comment

Maatregelen moeten Oudestraat en Plantage veilig houden en ontlasten

Na geparkeerde auto’s gaan nu ook geparkeerde fietsen in het hart van Kampen een probleem vormen. De gemeente heet bezoekers aan de binnenstad per fiets welkom maar vraagt ze wel op de daarvoor aangewezen plekken te parkeren. Een nieuw en duidelijk geel gemarkeerd vak bij de Marktgang is al menige passant opgevallen.

Het nieuwe fietsparkeervak bij de Marktgang en de IJsselkade.

De fietsenstalling onder de Stadsbrug valt niet op maar bestaat al langer tijd. Bij de Plantage zullen verwijzers ingezet worden die de fietsers zullen doorsturen naar de ingerichte fietsparkeerplekken. Behalve op het pleintje bij de Marktgang en de IJsselkade komen er ook extra fietsparkeerplaatsen bij de Vispoort. De bezoekers aan de Kamper binnenstad, die per fiets komen, worden door de gemeente ondersteund en aanbevolen. Vandaar dit initiatief gedurende deze vakantiemaand augustus.

Bij de Vispoort worden ook nieuwe parkeervakken voor fietsen aangelegd (archieffoto uit 2016).

De binnenstad raakt voller met geparkeerde fietsen en behalve een rommelig beeld, geeft dat op sommige locaties ook onveilige verkeerssituaties. In geval van calamiteiten kunnen de hulpdiensten door de overvloed aan fietsen op de Plantage gehinderd worden op hun aanrijroutes. Morgen licht de gemeente de maatregelen toe op de gemeentepagina’s. Ze wil hiermee (de omgeving van) de Plantage veilig en gastvrij te houden. De ondernemers hopen dat het kloppend hart van Kampen zo blijft kloppen.

Bovenaan de Oudestraat bij de Bovenkerk zijn geen nieuwe plannen bekend (archieffoto uit 2016).

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x