Loze ruimte Stadspark in gebruik als hangplek

Loze ruimte Stadspark in gebruik als hangplek

Gemeente, Nieuws 0 Comment

ParkLounge als recreatieterrein voor en door jongeren deze zomer

Het terrein van het oude zwembad in het Groene Hart van Kampen is ingericht als dè plek om te chillen en te loungen. Nadat de Kamper jongeren stuk voor stuk hun hangplekken verloren door coronasluiting, hebben ze nu een groot en overzichtelijk terrein teruggekregen. Zaterdagavond opende wethouder Albert Holland samen met SLAM!-dj Tom van der Weerd de ParkLounge Kampen.

In afwachting
De sloop van het oude zwembad De Steur (zie onderaan) liet een groot gapend gat achter in het Groene Hart van Kampen. De afspraak is dat het terrein teruggegeven wordt aan het Stadspark en in relatie wordt gebracht met de horeca van het nieuwe zwembad. Dat alles laat op zich wachten.
Anky Griekspoor wees de gemeente op een Haags potje voor jongeren in coronatijd. Op papier is Griekspoor-Verdurmen de huidige gemeentesecretaris van Kampen ofschoon ze in de praktijk elders werkzaam is.
Uit dit potje is het braakliggende terrein met houtsnippers en strandzand getransformeerd tot een hangplek voor jongeren. Aan het einde van de zomervakantie wordt de behoefte en het gebruik geëvalueerd. Op dit moment kent ParkLounge een open einde.

Geassisteerd door dj Tom van der Weerd knipt Albert Holtland het lint door.

Luchtballon
Aan wethouder Albert Holtland was zaterdagavond de eer om het lint door te knippen. Hij werd hierbij geassisteerd door Tom van der Weerd. De onder jongeren bekende dj van Slam! draaide in 2011 en 2012 een nacht door, samen met andere diskjockey’s van RTV IJsselmond, in het Kamper Glazen Huis.
Jean Louis Becker, wijkagent van de binnenstad en ballonvaarder buiten werktijd, liet met een knalgroene luchtballon de kinderen voelen hoe het is om boven de grond te zweven. De Feestmeesters deelden ijsjes uit waarmee het een bescheiden maar geslaagd feestje werd.
Jongeren mogen van acht uur ’s morgens tot twaalf uur ’s nachts op afstand van elkaar vertoeven op het terrein tenzij ze snotterig, verkouden of erger zijn – dat mag niet meer in coronatijd. Wel is het toegestaan om eten, drinken en muziek mee te nemen waarbij het de bedoeling is om afval op te ruimen.

Jeugd aan zet
Kampen komt nog net in aanmerking voor subsidie uit het programma Jeugd Aan Zet, beschikbaar voor gemeentes tot 60.000 inwoners. In zo’n 50 middelgrote gemeentes organiseren zo’n 2.500 jongeren deze zomer allerlei maatschappelijke activiteiten. Deze gemeentes doen mee aan Jeugd Aan Zet dat de projecten organiseert in samenwerking met Maatschappelijke Diensttijd (MDT).
Met de subsidie van €10.000,- mag gemeente Kampen hun jongeren helpen de coronazomer door te komen. Vanuit MDT is het idee dat jongeren zich inzetten voor een ander en elkaar en anderen kunnen ontmoeten. ParkLounge is via Stichting Welzijn samen met jongeren ingericht.
De gemeente omarmde het initiatief toen ze besefte dat met het sluiten van strandjes en hangplekken vanuit het coronaregime, de jongeren hun ruimtes ontnomen werd (zie onderaan). Met ParkLounge krijgen ze een nieuwe ruimte aangereikt, in het hart van het Groene Hart.

Het hart van het Groene Hart van Kampen is ingericht als ParkLounge.

Zie ook:
Per direct landtong Seveningen afgesloten
Skaters slachtoffer van regelfetisjisme (Prikje)
Souterrain oude zwembad overgedragen
Grote brand in oude zwembad

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x