Paasjubel in Brunnepe, Paaszang op Zuid (video)

Paasjubel in Brunnepe, Paaszang op Zuid (video)

Kerk, Nieuws, Video 0 Comment

Op Paasmorgen klinkt juichzang vanaf dak Westerkerk en uit Acacialaan

”De Heer is waarlijk opgestaan!” Op de morgen van Eerste Paasdag jubelt christelijk Nederland het uit. Vanaf kerktorens en pleinen en vanuit straten zingt men de glorie van de opgestane Heer. In Kampen gebeurde dat op Paasmorgen anno 2020 vanaf het dak van de Westerkerk in Brunnepe en vanuit de Acacialaan in Kampen-Zuid onder aanvoering van Jan Quintus Zwart.

Na Zijn schijnveroordeling en kruisdood op Goede Vrijdag volgde een stille Stille Zaterdag. De dag erop breekt met Pasen echter de verlossing door met de ontdekking van Zijn lege graf. In veel steden en dorpen trekt men op Paasmorgen, of de voorafgaande avond, naar buiten om Zijn opstanding uit de dood te bejubelen.

In Brunnepe klom ouderling Kees Pruim bij het krieken van de dag op het dak van de Westerkerk. Tweeduizend jaar geleden voelde Jezus Christus zich eenzaam en verlaten bij Zijn kruisdood. Door de stringente maatregelen rondom het coronavirus, stond nu Pruim eenzaam en verlaten op de Westerkerk. Tegen de achtergrond van een opkomende zon stond hij met zang en gebed stil bij het Paasevangelie.

Paaszang in de Acasialaan in Kampen.

Op Zuid verzamelden zich mensen in de Acacialaan om daar het Paasevangelie te bezingen, begeleid door trompetgeschal. Jan Quintus Zwart dirigeerde het gezelschap dat, op families na, verspreid stond door de straat. Een fotograaf haastte zich bij zijn foto’s op te merken dat de anderhalve meter afstand door vertekening weg leek te vallen.

Maar de politie hoefde, in het kader van de noodtoestand rondom de coronacrisis, niet op te treden, zoals de Romeinse soldaten destijds wel deden. Het werd een wonderbaarlijke geschiedenis die tweeduizend jaar later nog steeds wordt gevierd. ”De Heer is waarlijk opgestaan!”

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x