Bibliotheek Kampen brengt zang en dans

Bibliotheek Kampen brengt zang en dans

Kunst & Cultuur, Nieuws 0 Comment

Bij voorstelling in Stadskazerne ontpopt Bianca zich als vierde Pauwergirl

Om haar leden en bezoekers verstrooiend met taal bezig te laten zijn, organiseerde Bibliotheek Kampen een familievoorstelling in ’haar’ Stadskazerne. Zaterdag traden de Pauwergirls op in de Johan van Mulkenzaal. De drie dames werden spontaan vanuit het publiek aangevuld met een vierde jongedame.

Activiteitenwaaier
Met een waaier aan activiteiten brengt Bibliotheek Kampen het belang van taal onder de aandacht. Bekend zijn BoekStart en de voorleesochtenden waarvoor soms ook bekende Kampenaren worden uitgenodigd. Om het wat luchtiger aan te pakken, had de bibliotheek een familievoorstelling georganiseerd in de grote Johan van Mulkenzaal. De Pauwergirls waren uitgenodigd om op een speelse manier met taal bezig te zijn.
De Pauwergirls (Jasmijn, Aleid en Monique) spelen en zingen rondom hun rijdende radio, een radiomeubel uit 1952. Ze brengen ”muziek met een knipoog en een flinke scheut theater”, zoals ze het zelf omschrijven.

Bianca van Dijk schittert bij de Pauwergirls.

Publiekdeelname
Tijdens het optreden danste in het publiek Bianca van Dijk volop mee. De deerne was met haar moeder uit Grafhorst gekomen. Gelijk de Pauwergirls was ze geel-zwart gekleed waardoor ze naadloos aansloot op de grote dames.
De kwis liet ze voor wat het was maar daar konden de grote mensen op inspringen. En de grotere jongens en meisjes. Het team van Peetje won een heuse LP met liedjes van Kinderen voor Kinderen, aansluitend op de retrostijl van de Pauwergirls.

Team Peetje wint de kwis van de Pauwergirls.

Activiteiten
Anne Nobel-van Laar en nog enkele collegae van Bibliotheek Kampen stonden glimlachend toe te kijken. Vijf jaar geleden begon Anne als leesconsulente en nu richt ze zich op activiteiten voor gezinnen. Ze hoopt vaker dit soort ”leuke activiteiten” te organiseren want uiteindelijk moet taal leuk zijn. Het is een onontbeerlijke basisvaardigheid om volwaardig in de samenleving mee te kunnen draaien. Muziek vult dat aan en daaraan droegen de Pauwergirls deze middag hun steentje bij.

Zie ook:
Gezongen en gesproken poëzie met Vincent Corjanus
Levendige Stadskazerne tijdens eerste BoekStartdag (video)
Hollandse hits ingezet in strijd tegen laaggeletterdheid (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x