Plantsoenwandeling en receptie jubilerend hovenier

Plantsoenwandeling en receptie jubilerend hovenier

Gemeente, Natuur, Nieuws 1 Comment

Æbe Poutsma viert 45-jarig werkjubileum kort voor pensionering

Enkele maanden voordat hij met pensioen gaat, viert Æbe Poutsma dat hij al 45 jaar het gemeentelijk groen onderhoudt. Maandagmiddag 11 september verzorgt hij een jubileumwandeling door het Stadspark. Aansluitend verzorgt zijn werkgever een receptie voor haar jubilaris op de gemeentewerf in het Stadspark.

Kennis
Zijn grote kennis van bloemen en planten heeft Poutsma van huis uit meegekregen. Als geboren en getogen Kampenaar wilde hij graag in zijn eigen stad werken maar het gemeentelijk beleid werkte tegen. Dat zag liever mensen van buitenaf voor de gemeente werkzaam. Maar de aanhouder wint en uiteindelijk mocht hij het Kamper groen gaan verzorgen en onderhouden.
Hij heeft vier parken in Kampen onderhouden, zoals hij bij zijn 40-jarig jubileum vertelde (zie onderaan). Tegenwoordig is hij gestationeerd in het Stadspark. De lokatie van de gemeentewerf aan de Korteweg is zijn uitvalsbasis. Daarnaast beheert hij de Heemtuin die in 1981 werd aangelegd om de inheemse flora beter bekend te maken bij de Kamper ingezetenen. Zowel in het Stadspark als in de Heemtuin verzorgt hij regelmatig wandelingen.

Groente en fruit vers van het land van Æbe Poutsma.

Wandeling
Voorafgaand aan de receptie in ’de Schuur’ geeft Poutsma een jubileumwandeling door het stadsplantoen. Geïnteresseerden kunnen zich om half twee verzamelen bij de plantsoenschuur aan de Kortweg, schuin tegenover de kinderboerderij en recht tegenover de natuurspeelplaats. Hierna vangt daar om half vier de jubileumreceptie aan. Deze duurt tot uiterlijk zes uur.
In oktober gaat de stadshovenier met pensioen. Dan kan hij zich volledig toeleggen op het tuinieren als hobby en zijn andere liefhebberijen zoals de bijen en B&B ’het Pothuus’ dat hij samen met zijn vrouw Coby drijft. Voor de deur ligt vaak groente en fruit te koop uit eigen (volks-)tuin. En jam die je daarvan kunt maken. Bioidiversiteit, dat heden veel gebezigd wordt door de gemeente, is voor Poutsma zo oud als de weg naar Rome.

Zie ook:

Subscribe
Abonneren op
guest
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Meine jansma

Niet hoeveel verdien ik per uur,
Maar wat verdiend de natuur.
Al heeft zijn mond soms rare streken,
Zijn hart is van goud gebleken.
Meer dan verdiend.

Een vriend.

Back to Top

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x