Kamper bedrijf PlexiDirect boort nieuwe markt aan

Kamper bedrijf PlexiDirect boort nieuwe markt aan

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Expoteamdochter introduceert preventieschermen van plexiglas

In het huidige tijdsgewricht waarin de coronapandemie het leven bepaalt, gaan er bedrijven failliet door stilstand en overheidsmaatregelen terwijl andere bedrijven juist opbloeien. Voor het Kamper bedrijf Expoteam kwam de standbouw vrijwel stil te liggen. Met succes boorde ze echter de markt van coronamaatregelen aan. Het dochterbedrijf PlexiDirect werd opgericht dat een groeiende portefeuille aan klanten voorziet van plexiglas preventieschermen.

Preventiemiddelen
Gewoonlijk is het bescheiden maar internationaal opererende bedrijf Expoteam op het Kamper bedrijventerrein RW50 actief met standbouw. Met het afkondigen van maatregelen om het COVID19-virus in te dammen, vervielen vanaf eind maart alle beurzen en congressen. Inspelend op de nieuw ontstane coronasituatie bedachten de beursstandbouwers tijdelijke huisjes voor coronaverantwoord bezoek aan ouden van dagen in verzorgingstehuizen.
Deze bedrijfsactiviteit wordt nu niet meer gepraktiseerd en is opgevolgd door een nieuw idee waarmee een gat in de markt werd aangeboord: preventieschermen van plexiglas. In aanvang werd het plexiglas gesneden bij een zagerij verderop op het bedrijventerrein. Na enkele maanden heeft de onderneming haar eigen apparatuur en expertise in huis gehaald voor het snijden van het plexiglas. Drie snijmachines zorgen voor plexiglasschermen volgens de gewenste modificaties.

Expoteam heeft eigen apparatuur en expertise in huis gehaald voor snijden van plexiglas.

Herinrichting
Zowel de bedrijfsruimte als de bedrijfsprocessen moesten opnieuw ingericht worden. Twee van de drie (in elkaar overlopende) bedrijfshallen zijn nu toegespitst op het nieuwe product. Voor IC-afdelingen van ziekenhuizen kwam het product niet van de grond maar voor andere klanten en toepassingen des te meer. Inmiddels worden er plexiglasschermen in alle soorten en maten geproduceerd.
Als echte ondernemers zijn Adriaan Visser en zijn compagnon Peter Floor na de eerste golf van virusuitbraken breder gaan kijken. Ze ontwikkelden ook details als eigen voetjes voor de plexiglasschermen. Bij de tweede golf stonden ze klaar met een productlijn en in oktober explodeerde de markt. Momenteel zijn de voorbereidingen in volle gang voor de verkiezingen volgend jaar.

Voorbehoud
Thijs van der Veen, omgeschakeld van acquisitie naar marketing, hoopt alle stemlokalen te voorzien van de schermen van PlexiDirect. De oplossing die de nieuwe onderneming biedt voor bescherming tegen het coronavirus kent wel één belangrijk voorbehoud, zoals ook voor mondkapjes geldt: de schermen doen niets af aan de coronarestrictie van anderhalve meter afstand.

Zie ook:
Eerste besmetting coronavirus in Kampen vastgesteld (maart – video)
Eigen testlocatie voor zorgmedewerkers IJsselheem (augustus)
Kamper testfaciliteit COVID-19 gerealiseerd (oktober)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x