Politiek Kampen kiest voor MijnStem als kieshulp

Politiek Kampen kiest voor MijnStem als kieshulp

Nieuws, Politiek 0 Comment

Alle lijsttrekkers lanceren nieuwe stemwijzer door samen invullen

In de raadzaal van het Kamper gemeentehuis hebben alle lijsttrekkers van de tien aan de gemeenteraadsverkiezingen deelnemende politieke partijen de nieuwe stemhulp voor hun kiezers in gebruik genomen door deze in gezamenlijkheid in te vullen. Iedereen kwam bij de eigen partij uit als eerste uitkomst. Dit jaar heeft Kampen gekozen voor MijnStem.nl.

Verkiezingen
Dit jaar is het mogelijk om te stemmen voor de gemeenteraad op maandag 14 maart tot en met woensdag 16 maart. Zoals veel aan de coronapandemie wordt toegeschreven, zo wordt dat ook als reden opgegeven voor de primeur van drie stemdagen. In oktober hebben de voorzitters van de Kamper raadsfracties besloten om, in tegenstelling tot vier jaar geleden, de burgers bij hun keuze te helpen met de stemwijzer MijnStem.nl.
In 2018 raadpleegden ruim 2,2 miljoen Nederlanders deze kieswijzer. Naar eigen zeggen had MijnStem daarmee het grootste bereik van alle stemhulpen. Het onderzoeksbureau achter MijnStem verwacht dat aantal bezoekers dit jaar te overtreffen dankzij de samenwerking met DPG Media. Voor gemeenten waar een aantal stellingen niet door de partijen zelf (kunnen) worden beantwoord, helpt dat mediabedrijf een handje.

Alle Kamper lijsttrekkers vullen MijnStem in.

Lijsttrekkers
Na een kort welkom door gemeenteraadsvoorzitter Marieke Spijkerman, bogen alle Kamper lijsttrekkers zich over de stellingen. Er zouden stellingen tussen zitten die met simpelweg ja of nee te beantwoorden maar alle ruim twintig vragen moeten beantwoord wordenen op een schaal tussen twee antwoorden. Niet alleen de mening van de politiek wordt meegenomen bij MijnStem maar ook wat volgens inwoners de belangrijkste verkiezingsthema’s zijn. Alle lijsttrekkers kwamen op hun eigen partij uit, waarbij Jan Peter van der Sluis (ChristenUnie) probeerde zijn score op 100% te krijgen. Harry Bruins (VVD), agrarisch ondernemer in de Mandjeswaard, had dat resultaat maar gaf aan daarmee niet de boer op te gaan.
Elina Schmidt-Blokzijl vulde de lijst in als nieuwe lijsttrekker voor GBK. Bij afwezigheid van Albert Holtland was Piet Bergstra aanwezig namens Hart voor Kampen, een recente afsplitsing van GBK. Op de constatering dat de partijprogramma’s van GBK en HvK opvallend veel gelijkenis vertonen, zei Schmidt dat dat ”niet het eerste is dat gejat is”. Aan de kiezer en MijnStem de opgave om toch onderscheid te zien en te maken.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x