Leeg pand Oudestraat deze maand pop-up muziekzaak

Leeg pand Oudestraat deze maand pop-up muziekzaak

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Uitverkoop van muziekspullen als tijdelijke bestemming voor winkelpand

Een grote voorraad muziekinstrumenten, bladmuziek en ander toebehoren wordt deze decembermaand aangeboden in het leegstaande winkelpand aan de Oudestraat 53. Anja Boons wil van haar voorraad af, vastgoedeigenaren zien graag hun panden in gebruik, evenals winkeleigenaren in de buurt, en het winkelend publiek heeft er ook plezier van. Alleen al door de koopjes die deze ”pop-up muziekzaak” biedt.

Gewin
Alle partijen hebben baat bij de (tijdelijke) invulling van leegstaande winkelpanden. Zo ontstaat een win-winsituatie waarbij in dit geval Boons de consument blij maakt. Ruim dertig jaar is zij directeur en eigenaar geweest van muziekscholen in Salland en op Urk. Deze laatste heeft ze overgedaan aan de muziekschool in Emmeloord.
Boons kocht voor de scholen niet alleen de boeken en de bladmuziek in maar ook de instrumenten. Een jaar geleden is ze gestopt en hield toen een flinke voorraad over. In gesprekken met bevriende winkeliers rees het idee om dit proberen te verkopen in een winkel aan de Oudestraat. Nadat ze contact opnam met de werkgroep ’Winkel in Bedrijf’ ging alles heel snel.
Voor Boons werd vlot een pand aangewezen. Na bezichtiging met binnenstadsmanager Leo Hoksbergen maakte makelaar Bas Diender de formaliteiten rond. Dinsdag 3 december opende de pop-up muziekzaak haar deuren die op 31 december weer zullen sluiten.

Anja Boons in haar tijdelijke pop-up muziekzaak.

Werkgroep
Leegstaande panden in de Oudestraat vormen al langer een hoofdpijndossier voor betrokkenen. Kampen Marketing nam al eens tijdelijk een pand in gebruik evenals Ruimte voor de Rivier (zie onderaan). De werkgroep ’Winkel in Bedrijf’ neemt een actieve bemiddelende rol aan tussen vastgoedeigenaren en potentiële tijdelijke huurders.
Als alle neuzen dezelfde kant op staan, kan er snel geschakeld worden. De pop-up muziekzaak bewijst dat. De snelle aanpak loont want in de cadeaumaand december kan men nu tegen mooie prijzen hoogstaande, nieuwe en tweedehandse, instrumenten kopen en muziekgerelateerde spullen.
De betrokken partijen benadrukken dat ook de consument leegstand tegen kan gaan en zo een levendige winkelstraat kan bevorderen: ”Mensen moeten beseffen dat fysieke winkels ter ziele gaan als ze daar niet kopen. Ondernemers leven ervan.” Voor Boons was het einde verhaal omdat ze simpelweg stopte. Wellicht maken Kampenaren met haar muziekkoopjes een (muzikale) start.

Zie ook:
Etalages lege winkels vertellen over rietplantproject
Experiment met voetloos stoepbord

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x