Jarige stichting trakteert voedselbos op fruitbomen (video)

Jarige stichting trakteert voedselbos op fruitbomen (video)

Nieuws 1 Comment

Tienjarig bestaan Present Kampen gevierd bij natuurspeeltuin en Ma Greet

Zonder het zelf in de gaten te hebben vanwege ”operationele drukte” viert Stichting Present Kampen vandaag, 28 oktober, haar tiende verjaardag. Wie jarig is trakteert en dat doet Present Kampen aanstaande donderdag. Het aanstaande voedselbos in het Stadspark krijgt een aantal fruitbomen. Daarna zal in restaurant Ma Greet het glas worden geheven.

Jubileum
Op de kop af bestaat de Kamper afdeling van Stichting Present vandaag tien jaar. Dit jaar heeft Present Kampen alweer 32 projecten gedraaid en plots werd het jubileum ontdekt toen het even rustig werd. Wethouder Jan Peter van der Sluis gaat daar donderdag 31 oktober op in als rond 15u45 het glas wordt geheven bij Ma Greet aan de Burgwal.

Eerder zal initiatiefnemer Hanjo IJkhout iets vertellen over de totstandkoming van het voedselbos. Na jaren overleg en voorbereiding gaan op twee november echt de eerste concrete stappen gezet worden. De fruitbomen die Present Kampen schenkt, worden achterin de Natuurspeeltuin geplant en straks in het Voedselbos.

Bruggenbouwersbokaal
Present Kampen kwam in 2017 regelmatig in het nieuws door haar nieuwe initiatief met de Bruggenbouwersbokaal. Deze had ze een jaar eerder op de landelijke Presentdagen gewonnen. Het idee was ontstaan om de bokaal binnen Kampen maandelijks door te geven. Uiteindelijk werd de wisselbokaal in januari 2018 doorgegeven aan de afdeling in Noordwest Friesland (zie onderaan).

Kort geleden staken 144 leerlingen van de Pieter Zandt Scholengemeenschap de handen uit de mouwen voor Present Kampen. In onderstaande video zijn de zeer diverse klussen te zien die ze een dag lang verspreid door Kampen uitvoerden. Dit geeft een beeld van de zeer diverse hulp die Stichting Present aan kan bieden. Maar donderdag even niet. Dan is ze jarig.

Zie ook:
Present Kampen zet nieuwe trend met Bruggenbouwersbokaal
Voedselbosbouw centraal op cursusavond

Subscribe
Abonneren op
guest
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Aline Kramer
Aline Kramer
8 maanden geleden

De teller van gedane projecten staat op 76 voor 2019. 🙂

Back to Top

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x