Op zoek naar de ”zin van het zinloze” (video)

Op zoek naar de ”zin van het zinloze” (video)

Kunst & Cultuur, Nieuws, Video 0 Comment

Kunstenaar en muzikant Henk Jans presenteert zijn autobiografie

Gastvrij stelde het Ikonenmuseum Kampen ruimte beschikbaar aan Henk Jans om zijn autobiografie te presenteren aan het publiek. De geboren en getogen Kampenaar anno 1958 beschrijft in het boek zijn zoektocht naar de zin van het bestaan. Het antwoord vond hij in de kunst. Fragmenten waren tijdens de presentatie te horen. Er werden vier eerste exemplaren uitgereikt.

Bewogen
Vrienden, bekenden, collega’s en geïnteresseerden waren op de presentatie van Henk Jans afgekomen. In ’KUNST – De zin van het zinloze’ beschrijft Jans zijn bewogen leven waarvan de kern een zoektocht blijkt te zijn. Eerder verscheen een uitgebreid interview met hem in weekblad De Brug (zie onderaan). Ook kameraad en medekunstenaar Frank Huser sprak uitgebreid met hem (zie onderaan).
Huser heette iedereen welkom. Hij kreeg één van de eerste exemplaren als dank voor zijn redigeerwerk en leesadviezen. Een eerder boek van Henk Jans was enkel een verzameling van liedteksten en pentekeningen van zijn hand (zie onderaan).
Na Huser was het woord, en een eerste exemplaar, aan Martin Jan van Santen die een satirisch hoorspel opvoerde waarin vier typetjes de gepresenteerde autobiografie bespreken. Van Santen is behalve kunstenaar ook stemacteur.

Bladerend door 'KUNST - de zin van het zinloze'

Cultuur
De akoestiek in het atrium was ontoereikend voor het filosofisch kwintet van Van Santen, waarop uitgeweken werd naar de achterliggende zaal. Evelien Jalving kreeg als directrice van het Ikonenmuseum een eerste exemplaar voor het beschikbaar stellen van de ruimte.
Hiermee wil het unieke museum ”een bijdrage leveren aan het Kamper cultuurklimaat”, zoals Jans het uitdrukt. Tenslotte kreeg Gerrit Bruijnes een eerste exemplaar van de autobiografie waarvoor hij de flaptekst verzorgde en leesadviezen gaf.
Behalve leesvoer is er ook veel te zien in het boek (ISBN-nummer 978-90-821726-1-4).
Na het semiplechtige gedeelte nam Jans plaats achter de tafel om zijn pennenvrucht te signeren. Bij de borrel tenslotte kwamen de eerste discussie al op gang. Jans’ zoektocht gaat verder. Onder de noemer ‘The Road, The Weed, The Stones’.

Zie ook:
Interview van Frank Huser
Kunst als leidraad (De Brug)
De man met de gitaar in De Sigaar (video – 2018)
Muzikale boekpresentatie Henk Jans Enzovoorts (2017)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x