Presentatie ’Jezus, een mensenleven’ in Lutherse Kerk

Presentatie ’Jezus, een mensenleven’ in Lutherse Kerk

Kerk, Kunst & Cultuur 0 Comment

Persoonlijke zoektocht Cees den Heyer resulteert in lijvig manuscript


Onlangs heeft dr. Cees den Heyer zijn boek voltooid over het leven van Jezus van Nazareth. Zaterdag 16 december wordt het gepresenteerd in de Lutherse Kerk. Den Heyer is gefascineerd door het leven van Jezus. Over dit thema zijn al meerdere boeken van de hand van Cees den Heyer verschenen. Bepaald niet iedereen deelt de opvattingen van de omstreden auteur.

Over de auteur
Cees den HeyerCees den Heyer (1942) studeerde in Kampen theologie – aan de toenmalige Theologische Universiteit van de Gereformeerde Kerken. Na zijn studie werd hij eerst docent en later hoogleraar aan die universiteit. Vervolgens is hij enkele jaren docent geweest aan het Doopsgezind Seminarie in Amsterdam. Hij specialiseerde zich in de bestudering van het Nieuwe Testament en verdiepte zich in de Bijbelse Theologie – de verhouding tussen het Oude en het Nieuwe Testament in de Bijbel. In 1997 kwam hij in botsing met een deel van de gereformeerde kerk en n 2001 nam hij afscheid als hoogleraar aan de Theologische Universiteit Kampen. Zijn schrijven nam een hoge vlucht en hij geeft lezingen in het land. In zijn autobiografische schets ‘Ruim geloven’ beschreef hij zijn ontwikkeling tot vrijdenkend theoloog.

Over de uitgever
Rinus van WarvenRinus van Warven is een Kamper uitgever van boeken op het gebied van spiritualiteit, cultuur en geschiedenis. Over het nieuwste boek van Den Heyer zegt Van Warven: ”Ik ben ervan overtuigd dat Cees den Heyer met dit boek een spraakmakend historisch monument heeft neergezet. Den Heyers opvattingen over Jezus worden bepaald niet door iedereen binnen de kerkelijke traditie gedeeld, maar het gedachtegoed dat Jezus een mens onder de mensen was maakt Jezus zo fascinerend. Niet voor niets zijn er talloze films over gemaakt, door onder andere Mel Gibson, Martin Scorsese, Paul Verhoeven, Monty Python en net te vergeten de fameuze rockmusical ’Jezus Christ Superstar’. Den Heyer zet de beelden over Jezus van de afgelopen tweeduizend jaar op een rij.”

Over het boek
Cees den Heyer - Jezus, een mensenlevenIn de loop der jaren heeft Cees den Heyer zich in publicaties beziggehouden met vragen over de betekenis van het leven en sterven van Jezus. ’Jezus, een mensenleven’ is het reisverslag van een persoonlijke zoektocht waarbij duidelijk wordt dat zijn visie op de man uit Nazareth fundamenteel is veranderd. Den Heyer heeft afscheid genomen van klassieke dogma’s. In zijn boek volgt de auteur de weg terug naar de bronnen, de bijbel en de theologische traditie met de centrale vraag hoe het beeld van Jezus zich ontwikkeld heeft in de voorbije tweeduizend jaar. Zaterdag 16 december wordt de dikke pil van ruim zeshonderd pagina’s over het leven van Jezus van Nazareth in de Lutherse kerk aan de Burgwal in Kampen ten doop gehouden. Uitgeverij Van Warven is lyrisch over het boek en noemt het een ”spraakmakend historisch monument”.

 

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x