KOV belooft er ”samen mooi feest van te maken”

KOV belooft er ”samen mooi feest van te maken”

Nieuws 0 Comment

Overvol programma Koningsdag 2019 gepresenteerd

De activiteiten die de Kamper Oranje Vereniging organiseert op zaterdag 27 april zijn bekend. Voorzitter Michael Bres presenteerde samen met enkele andere bestuursleden het programma in het proeflokaal van Campenaer Koffie, één van de hoofdsponsors. Voor het merendeel zijn het bekende activiteiten maar er zitten ook enkele nieuwe of terugkerende tussen. Kampen belooft op Koningsdag 2019 weer te bruisen, in oranjesfeer.

KOV
Bres is trots op de Kamper Oranje Vereniging die 110 jaar bestaat. Daarvan heeft hij de laatste tien jaar mogen leiden. Samen met sponsoren, bestuurders, vrijwilligers, KOV-leden en KOV-vrienden wordt er een mooi volksfeest van gemaakt. ”Of je nou van het koningshuis houdt of niet,” zegt Bres, ”Oranje verbindt”. Hij benadrukt dat het niet allemaal vanzelf gaat en roept dan ook iedereen op om lid te worden van de KOV. Dat kost slechts elf Euro op jaarbasis.

De samenwerking met het bedrijfsleven is uitstekend. Dat bleek ook uit de aanwezige vertegenwoordigers van meerdere bedrijven die als slot van de presentatie de sponsorovereenkomst ondertekenden. De samenwerking met de gemeente is goed op uitvoerend niveau, gaf Bres aan. Op ambtelijk niveau loopt het soms moeizamer maar er komt dan ook veel kijken bij het grootse evenement. Eén aanwezige wees erop dat er, evenals bij de KOV, achter de schermen bij de gemeente al hard gewerkt wordt om er een geslaagde Koningsdag 2019 van te maken.

Michael Bres en andere bestuursleden van de Kamper Oranje Vereniging.

Programma
Vrijdagavond 26 april begint het koninklijke verjaardagsfeest met de traditionele lampionnenoptocht. Op dit moment hebben zich zo’n tien grote wagens aangemeld waarvan Bres hoopt dat het er veertien worden. Bovenal hoopt hij op een mooi aantal van 110 lampionnen.
Zaterdagochtend begint met een Reveille. De binnenstad zal ontwaken met het Jachthoornkorps en Jong ADMG. Brunnepe en IJsselmuiden hebben hun eigen muziekkorps. Vervolgens zal op de Nieuwe Markt een Oranje ontbijt worden georganiseerd voor alle Kampenaren. Iedereen mag aanschuiven aan het buffet om hiermee het 110-jarig bestaan van de KOV te vieren.

Daarna kan men aansluiten bij het Meezingfestijn. Her en der zullen de activiteiten losbarsten zoals het BMX Event op het Van Heutszplein, op het Muziekplein alias de Nieuwe Markt, de Obstacle Run in het Groene Hart en verderop in het Stadspark keert de Oranjemarathon terug dankzij de Kroonmenners.
Natuurlijk ontbreken de Koninklijke Spelen en de Straatparade niet. In woonzorgcentra zullen concerten verzorgd worden en in de Bovenkerk wordt Koningsdag afgesloten door mannenkoor DEV, brassband Excelsior en de bekende organist Marco den Toom. Komende dagen wordt het hele programma in de Oranjekrant huis aan huis verspreid. Het eerste begin van het oranje kleuren van Kampen.

Frans van de Kolk ondertekent met Michael Bres de sponsorovereenkomst.

Zie ook:
Koningsdag 2018 feestelijk verlopen

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x