Overeenkomst over verkoop Stadsbrug

Overeenkomst over verkoop Stadsbrug

Prikje 0 Comment

Cartoonist Prikje meldt verrassend nieuws bij zijn spotprent


De Stadsbrug van Kampen stond vorige week figuurlijk in de schijnwerpers zoals die elke nacht letterlijk staat. Gekscherend werd geopperd om weer tol te heffen op de Stadsbrug zoals in lang vervlogen tijden geschiedde. Serieuzer was het voorstel dat in een commissievergadering op maandagavond werd geopperd. Twee raadsfracties deden de suggestie om de Stadsbrug te verkopen aan Rijkswaterstaat.

Na de bouw in de 15e eeuw werd er aanvankelijk tol geheven op de Stadsbrug.

Dagblad de Stentor pikte het nieuws op als ware het al zover. Verantwoordelijk wethouder Marieke Spijkerman had maandagavond weliswaar gereageerd dat ze de mogelijkheid wilde onderzoeken maar op dinsdag reageerde ze alweer heel terughoudend. Bij herhaling gaf ze aan ”de optie interessant te vinden omdat ze ’m nooit eerder gehoord had.” Onze cartoonist zag in een visioen dat de Stadsbrug inderdaad verkocht is en doet hiervan verslag.


Wethouder Spijkerman (VVD) heeft met ondernemer Van Pijkeren overeenkomst bereikt over de verkoop van de Stadsbrug per 1 april 2018. Ze “moest toegeven” dat D66 en GBK soms heus wel goede ideeën hebben, zoals nu met hun suggestie om de brug van de hand te doen. Zo sparen we het onderhoud van komende zomer uit en is onze begroting in een klap weer op orde.
Rijkswaterstaat had geen belangstelling maar na de Stadskazerne is de Stadsbrug voor Van Pijkeren al de tweede grote aankoop in Kampen binnen een jaar tijd. Wethouder Veldhoen is ook zeer in zijn nopjes met deze ontwikkeling. Nu hoeven we niks meer te verzinnen op het Stadhuis om het verkeer beter te laten doorstromen!
Van Pijkeren ziet grote mogelijkheden met hun aanwinst. ”We kunnen nu ook commerciële uitingen kwijt op de brug. Als we voor elk schip dat passeert 250 euro vragen en per auto 2 euro zul je zien hoe snel dit zichzelf terugverdient,” aldus een woordvoerder. “En wie weet hoe rustig het dan wordt bij de verkeerslichten. Scheelt weer gemeenschapsgeld dat je niet meer aan een nieuwe VRI hoeft uit te geven.” ”En als het toch tegenvalt,” sluit de woordvoerder af, ”kunnen we altijd die gouden wielen nog verkopen.”
De brugwachters waren niet bereikbaar voor commentaar.

Volgens Prikje is de Stadsbrug van Kampen verkocht aan Van Pijkeren.

Disclaimer
De cartoons en berichten die geplaatst worden op naam van Prikje zijn persiflerend, satirisch of parodiërend van aard. Ze geven slechts zijn visie of mening weer. Opgevoerde personages of rechtspersonen kunnen gefingeerd zijn. Prikje behoudt zich het recht voor om stijlmiddelen te gebruiken die, ondanks dat de intentie daartoe ontbreekt, ertoe kunnen leiden dat lezers zich geschokt, beledigd of gekwetst voelen. Prikje aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor materiële of immateriële schade ontstaan door via Kamper Nieuws openbaar gemaakte publicaties.
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x