Kampen laat steun aan boeren over aan provincie

Kampen laat steun aan boeren over aan provincie

Gemeente, Opinie, Prikje 0 Comment

Prikje ziet voortgaande protesten en zorg in 2020

De agrarische sector komt steeds verder in het nauw door de toenemende regelgeving vanuit overheden. Massaal hebben de boeren daartegen geprotesteerd. Gemeente Kampen kent hun zorgen maar gaat in hun steun niet verder dan gesprekken en verwijst naar provincie Overijssel. Prikje ziet veel zorg en boegeroep in het jaar dat achter en voor ons ligt.

Op de toenemende verontwaardiging en onrust bij de boeren, gevolgd door andere sectoren zoals de bouw, reageert gemeente Kampen lauw. ”Het onderwerp stikstof heeft zeker de aandacht,” laat een woordvoerder desgevraagd weten.
Maar het gaat niet verder dan ”wij zijn regelmatig in gesprek met de provincie en met boeren en andere ondernemers”. In het najaar is het thema een keer besproken in een commissie- en raadsvergadering.

Hoe anders stelt buurgemeente Oldebroek zich op. In haar laatste raadsvergadering van 2019 is de motie ’Oldebroek voor de boeren’ unaniem aangenomen. De gemeenteraad wil samen met de boeren optrekken bij het vormgeven van stikstofreductie
Cartoonist Prikje vat het samen met commentaar in een dubieus handschrift. De cartoon (klik aan voor een uitvergroting) is het bestuderen waard.

Zie ook:
Prikje spreekt teleurgestelde treinpassagiers vanaf Stadshagen
Prikje ziet Kamper stadsfront verrijkt met windmolens

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x