Zakelijk leider Kerst in Oud Kampen aangesteld

Zakelijk leider Kerst in Oud Kampen aangesteld

Nieuws 0 Comment

Emma Quilligan completeert directietrio om stevige basis voor theaterfestival te leggen

Stichting Jeugdtheater Ventura laat in een persbericht weten een nieuwe zakelijk leider voor Kerst in Oud Kampen aangetrokken te hebben. Met de komst van Emma Quilligan “verzekert Kerst in Oud Kampen zich van een stevig fundament voor de komende jaren waarop het festival kan werken aan een verdere professionalisering,” aldus de organiserende stichting van KiOK. De 32-jarige Kamperse Quilligan is geen onbekende in de wereld van festivals en evenementen.

Driekoppige directie
Emma Quilligan is aangetrokken als zakelijk directeur van het festival Kerst in Oud Kampen. Samen met algeheel directeur Gerrie Kragt en artistiek directeur Jan Liefting vormt ze de leiding over het Kamper kerstfestival op 22 en 23 december. Quilligan woont in Kampen en volgde de opleiding Kunsten, Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds september 2017 vormt ze samen met zakenpartner Annemien Brugging de directie van het Bevrijdingsfestival Overijssel. Ze was medeverantwoordelijk voor de invulling van de Internationale Hanzedagen in Kampen.

Vorig jaar kregen bezoekers van Kerst in Oud Kampen een polsbandje bij de entree van het festivalterrein (lees: de binnenstad).

Onopvallende aanwezigheid
Publiek zal dit jaar nog relatief weinig merken van haar aanwezigheid, verwacht de nieuwe zakelijk directeur van Kerst in Oud Kampen, behalve “misschien op het gebied van crowd management.” Ze licht toe hoe “toen ik de afgelopen jaren als bezoekers het festival bezocht, merkte ik dat de doorstroming beter kon.” De komende tijd wil Quilligan kennismaken met sponsoren, vanwege de grote verbondenheid van het Kamper zakenleven met Kerst in Oud Kampen.
“De betrokkenheid is heel groot,” vertelt ze in het persbericht, “en verhoudingsgewijs haalt Kerst in Oud Kampen meer sponsorgeld binnen dan het Bevrijdingsfestival. Dat bewijst het enorme potentieel.” Met een stevigere, financiële basis van het festival wil ze met name buiten de stad de naamsbekendheid verbeteren om daarmee stappen te gaan maken: “Letterlijk in de groei maar ook kwalitatief.”

Zie ook:
Kerst in Oud Kampen betovert weer menige bezoeker (2017)
Kerst in Oud Kampen 2017 (fotoreportage)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x