Raadsvoorstel CDA voor Brunneper Bongerd aangenomen

Raadsvoorstel CDA voor Brunneper Bongerd aangenomen

Natuur, Nieuws 0 Comment

Behoud Groene Long opgenomen in Uitvoeringsprogramma college 2015

Gisteren is op de raadsvergadering het voorstel van de CDA-fractie aangenomen ter behoud van de Groene Long in Brunnepe. Het voorstel om in te zetten op behoud wordt opgenomen in het Uitvoeringsprogramma 2015 van het college van B&W.

”Met de Groene Long bedoelen we het gehele gebied vanaf de Brunneper Bongerd tot aan jachthaven De Riette”, licht raadslid Cor Adema toe. ”De CDA-fractie wil zowel de Bongerd als het gebied voor de Riette zoveel als mogelijk groen houden en er een wijkpark van maken voor de wijk Brunnepe. Brunnepe kent momenteel 11 m2 groen per woning, ten opzichte van bijvoorbeeld 114 m2 groen per woning in Het Onderdijks. Laten we zorgen dat het kleine beetje groen dat Brunnepe kent niet verloren gaat.”

Het college gaat nu met bewoners en belanghebbenden, zoals de projectontwikkelaar en initiatiefgroep Brunneper Bongerd, in gesprek. Dit gesprek heeft als doel het behoud van de Groene Long voor Brunnepe. Het college zal de mogelijkheden voor het inrichten van een wijkpark voor Brunnepe terugkoppelen aan de raad. Bij de begrotingsbehandeling in het najaar wordt definitief duidelijk of de plannen in 2015 uitvoering krijgen.

De Groene Long van Brunnepe vanuit de lucht gezien.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x