Rabobank vertrekt uit Kampen

Rabobank vertrekt uit Kampen

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Coöperatie belooft ”dichtbij” te blijven via de digitale snelweg

In navolging van andere banken, sluit nu ook de Rabobank in Kampen permanent haar deuren. Mocht er een einde komen aan de coronacrisis, dan gaat het filiaal aan de Meeuwenweg niet meer open. Volgens een woordvoerder kunnen mensen uitstekend digitaal hun weg vinden en hun zaken afhandelen. Dat proces speelt al langer en is door de crisis versneld.

Vertrek
Andere banken sloten al eerder hun filiaal in Kampen, zoals ING, ABN-AMRO en SNS. ING heeft wel een servicepunt bij de Hema en SNS kwam terug met een inloopwinkel in de Oudestraat. In november maakte de Rabobank bekend landelijk de helft van alle filialen te sluiten. Aanvankelijk zat de Kamper vestiging daar niet bij maar de coronacrisis heeft de inzichten veranderd.
De Volksbank, waarin de SNS Bank en de Regio Bank zijn gefuseerd, grijpt de sluiting van het Rabobankfiliaal aan om te benadrukken dat zij juist grote waarde hecht aan de lokale kantoren. „Wij houden onze kantoren beschikbaar voor laagdrempelig, breed advies”, aldus woordvoerder Harmen van der Schoor.
„Steeds meer klanten regelen hun bankzaken via internet of de app. De coronacrisis heeft dit soort dienstverlening versterkt”, stelt Mirjam Kerkdijk, directeur particulieren van de Rabobank IJsseldelta.

Geldmaatje
In de regio IJsseldelta verloren Genemuiden en IJsselmuiden al eerder hun kantoor. Alleen Zwolle behoudt nog haar vestiging. Landelijk zijn er eind dit jaar van de 335 vestigingen nog 100 tot 120 in gebruik.
De geldautomaten van de Rabobank verdwijnen ook. Aan de Meeuwenweg wordt die vervangen door een exemplaar van Geldmaat. Zogenaamde Geldmaatjes zijn ook al in de Oudestraat te vinden. De mogelijkheid om bankbiljetten te storten in sealbags blijft bestaan, aldus de bank.
Na ruim een eeuw verdwijnt de Rabobank helemaal uit Kampen. Het achterste deel van het grote kantoor aan de Meeuwenweg verviel twee jaar geleden al. Andere ondernemingen namen toen hun intrek in de ’Meeuwenstaete’ (zie onderaan).

Zie ook:
Drie ondernemingen vestigen Kamper afdeling in Meeuwenstaete (video)
Veel animo voor persoonlijke energiescan

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x