RTV IJsselmond biedt alternatief voor Glazen Huis (video)

RTV IJsselmond biedt alternatief voor Glazen Huis (video)

Nieuws, Video 0 Comment

Jeroen Franse draait ruim 36 uur door voor goed doel

Geassisteerd door technicus André van Rees, verzorgt Jeroen Franse een marathonuitzending bij RTV IJsselmond. De twee radiomakers bedachten een Kamper alternatief voor het Glazen Huis van 3FM, dat dit jaar geen doorgang vond. Als goed doel hebben zij het dierenasiel uitgekozen. Vrijdagavond om tien uur wordt de marathon afgesloten, vertelt Franse een paar uur daarvoor – met kleine oogjes.

Optredens
Burgemeester Koelewijn sloot Jeroen Franse en André van Rees even na negen uur donderdagmorgen symbolisch op in hun keet. Op het plein voor de Stadskazerne, oftewel vlakbij de studio van RTV IJsselmond, is een keet neergezet die tot radiostudio is omgebouwd. Daar tegenover is een podium neergezet waar overdags diverse artiesten optraden, zoals Maria Goossens en Mick & Henk, bekend van The Voice Senior 2018. Binnen gaven Vincent Corjanus en Henk Jans intieme optredens weg die nog te zien zijn op de Facebookpagina van RTV IJsselmond. Allemaal voor het goede doel.

Goed doel
Zoals bij het Glazen Huis van 3FM, zamelen Franse & Van Rees ook geld in voor een goed doel. Zij hebben Dierenopvangcentrum Edo Hammers aangewezen oftewel het asiel in de Melmerwaard. Het eerste optreden voor het goede doel werd na de aftrap door Koelewijn gegeven door Ventura (zie video onderaan).
Vrijdagmiddag staat het (contante) saldo op zo’n €700. Giften en donaties per bank zullen pas na de nieuwjaarswisseling worden verwerkt. De Rabobank betaalt alle onkosten in het kader van de goede doelen die de bank ondersteunt.

Geluidstechnicus André van Rees neemt af en toe plaats achter de knoppen als Jeroen Franse even rust neemt.

Poëzie
Naast de ruim 36 uur muziek is er ook ruimte voor het gesproken woord. Vrijdags werd er een poëziemiddag georganiseerd waar Tjitske Buwalda en Hanneke Boertien gedichten voordroegen. Na een geïmproviseerd avondeten was Hanjo IJkhout in de studiokeet te gast, Hij heeft verhalen te over te vertellen over zijn tijd op de kinderboerderij.
Tot tien uur vanavond kunnen er nog verzoeknummers aangevraagd worden met een donatie voor het goede doel. Voor wie snel is. De ogen van beide radiomakers vallen bijna toe.

Zie ook:
Livestream radiomarathon
Facebookpagina RTV IJsselmond

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x