Kennismaking met Reevediep op Tweede Paasdag (video)

Kennismaking met Reevediep op Tweede Paasdag (video)

Nieuws, Video 0 Comment

Feestelijk Reevediep Festival biedt veel vertier èn informatie

De hoogwatergeul is geheel gereed. De nieuwe waterweg ten zuiden van Kampen is Reevediep gedoopt en een maand geleden geopend door koning Willem Alexander. Per vandaag mag doorgevaren worden tot het Drontermeer. Aanstaande maandag 22 april wordt het project officieel opgeleverd met een groot festival. Tal van (kinder-)activiteiten en muziekoptredens zullen de rust in het gebied tijdelijk verstoren.

Natuurgebied
Na de opening door de koning op 14 maart (zie onderaan) is het gebied officieel per 1 april geopend voor het publiek. Gezien de reacties en foto’s op social media hebben diverse mensen het nieuwe natuurgebied rondom de nieuwe waterweg, bedoeld voor snellere afvoer, al verkend. De fiets- en wandelroutes in het Reevediep beslaan ongeveer 11km aan fiets- en 9km aan wandelpaden.
Iedereen wordt nadrukkelijk gevraagd om met de fiets naar het festival te komen. Niet alleen om verkeersopstoppingen en parkeerdruk te voorkomen maar ook om meteen alles te zien.
Bij de nieuwe Scheeresluis in de Kamperstraatweg worden voor €5 fietsen verhuurd. Voor minder validen zullen vanaf die plaats pendelbussen rijden naar het festivalterrein dat toegankelijk voor hen is.
De pendelbussen zijn ook beschikbaar voor hen die met de auto komen want parkeren is alleen buiten het Reevediep mogelijk. Vanaf station Kampen Zuid rijden er pendelbussen naar het festivalterrein en naar de Scheeresluis.

De campagnetruck die eerder tijdelijk in het Reevegebied stond.

Programma
Vanaf tien uur ‘s morgens is iedereen welkom bij het Reevediep Festival dat tot vier uur ‘s middags zal duren. Spil in het activiteitenprogramma vormt het festivalterrein dat ruwweg gelokaliseerd is op de plaats waar ooit tijdelijk een informatietruck stond. Vanaf de Nieuwendijkbrug kan men, komende vanuit Kamperveen, linksaf de weg volgen die gewoonlijk afgesloten is. In de toekomst zou deze weg naar het Reevedorp moeten voeren. De andere locatie waar de activiteiten zich concentreren ligt bij de Scheeresluis. Daar zal een springkussen staan, een foodtruck, een drankpaviljoen en een informatiestand van Provincie Overijssel.
Op het festivalterrein staat naast een springkussen ook een klimwand, een hindernisbaan, een schminktent, skelters, waterfietsen en catering. De historische vereniging Jan van Arkel presenteert zich er evenals de bijenvereniging die met tal van activiteiten belooft uit te pakken. De diverse beheerders van het Reevediep – waterschap, gemeente en Staatsbosbeheer (met LAW-routes) – staan rondom het festivalterrein. Het programma op het hoofdpodium alsmede een plattegrond staan onder dit artikel.

Opening van de Nieuwendijkbrug in juni 2017.

Doorvaart
Provincie Overijssel doet een schepje bovenop de festiviteiten door per vandaag, donderdag 18 april, de vaarroute door het Reevediep geheel open te stellen. Dit in weerwil van het feit dat er nog een beroepsprocedure loopt bij de Raad van State over de laatste 150m naar het Drontermeer. Volgens andere media stelt de provincie dat, tot de uitspraak van de hoogste rechter, het huidige bestemmingsplan geldt. Dat keurt een doorgaande vaarroute goed.
De beschermde roerdomp en grote karekiet zouden niet verstoord worden door de voorziening van drie extra rieteilandjes. Al eerder had onze fotograaf geconstateerd dat de ballenlijn, om doorvaart te verhinderen, is verwijderd. De provincie heeft voorgaande argumentatie nog niet bevestigd aan de redactie, evenmin als de vraag waarom zij de doorvaart nu wel opent en ten tijde van het bezoek des Konings nog niet.

Zie ook:
Koning Willem-Alexander opent waterweg èn Scheeresluis
Dijken Reevediep goedgekeurd (video)

Een plattegrondje van het Reevediep ten tijde van het festival.

Programma hoofdpodium
10u00–10u45 – Zeemanskoor De Ketelbinken
10u45–11u30 – Torenkoor
11u30–12u00 – Bekendmaking namen kunstwerken door Bert Boerman
12u30–13u30 – Talent groep RK DOS
13u30–13u45 – Voetbalkunstenaar Josh freestyle
14u00–16u00 – Midnight Madness

Programma Kinderterrein
10u00–13u00 – Vuur en Vlam (3 x 15min)
11u00–16u00 – Clown Knappie (3 x 30min)Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x