Bundeling steun aan bedrijven op regionaal niveau

Bundeling steun aan bedrijven op regionaal niveau

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Regio Zwolle Brigade biedt hulp bovenop financiële Rijksbijdrage

De samenwerkende partners binnen Regio Zwolle hebben de Regio Zwolle Brigade opgericht. Deze informeert en helpt de ondernemer in de huidige coronacrisis. De brigade beantwoordt vragen en ondersteunt ondernemers met raad en daad. De gebundelde steun bestaat uit hulpvoorlichting, een taskforce voor hulp op maat van businessexperts en het Meldpunt onder- en overbezetting.

Wegwijzer
Sinds 2013 werken ondernemers, onderwijs, overheid en de omgeving in de Regio Zwolle samen onder de naam Economic Board Regio Zwolle. Dit orgaan is ook betrokken bij de Regio Zwolle Brigade. “Onze steun komt bovenop de financiële hulp van het Rijk”, vertelt Trudy Huisman. De voorzitter van Economic Board Regio Zwolle omschrijft als doel “de werk- en innovatiekracht in Regio Zwolle op peil te houden, zodat we samen aan de toekomst kunnen blijven bouwen”.
“Voor ondernemers, van zzp’er tot grootschalige werkgever, is het niet altijd duidelijk waar zij voor hulp kunnen aankloppen. Of welke voorzieningen voor hen gelden”, zegt Huisman. De website samenuitdecrisisregiozwolle.nl wijst ondernemers de weg in landelijke, regionale en lokale hulpvoorzieningen. Regio Zwolle nam het initiatief mede op verzoek van ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland.

Initiatieven
Waar de coronamaatregelen voor sommige bedrijven tot overbezetting leiden, kampen andere bedrijven juist met een tekort.
Het Meldpunt onder- en overbezetting brengt bedrijven met elkaar in contact om samen tot oplossingen komen in de vorm van in- en uitleen van medewerkers.
De Brigade biedt hulp op maat. Vanuit verschillende geledingen denken specialisten mee over oplossingen voor bijvoorbeeld liquiditeitsproblemen, productieverlies, continuïteitsvraagstukken, overcapaciteit en veiligheidsmaatregelen.
Naast directe hulp, inventariseert de Brigade hoe overheden, onderwijs, ondernemers en maatschappelijke organisaties in Regio Zwolle bestand kunnen maken tegen de economische teruggang als gevolg van de wereldwijde maatregelen rondom het coronavirus.

Netwerk
Regiovoorzitter Peter Snijders is verheugd over de regionale aanpak van de coronacrisis in Regio Zwolle. “Deze regionale aanpak,” zegt hij, “doet een beroep op het sterke netwerk dat zich door de jaren heen in Regio Zwolle heeft gevormd. We zetten als regio onze netwerken in om ondernemers te steunen met ook aandacht voor het economisch perspectief na de crisis.”
De Regio Zwolle Brigade doet haar werk in aanvulling op de diensten van alle bekende instanties die er al zijn. Vanuit verschillende geledingen zijn specialisten gerekruteerd met kennis van zaken. Tenslotte is er ook een community opgericht waar ondernemers hun kennis en ervaringen kunnen delen: Regio Zwolle Connect.

Zie ook:
Regio Deal toegewezen aan Regio Zwolle (feb. 2020)
Regio Zwolle onderstreept economisch belang (jan. 2020)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x