Brandweer IJsselland presenteert primeur

Brandweer IJsselland presenteert primeur

Nieuws 0 Comment

Interactieve regiokaart op website als eerste korps in Nederland

De brandweer in Nederland is in 25 regio’s verdeeld. Brandweer IJsselland valt onder Veiligheidsregio IJsselland en kent 35 brandweerkazernes. Wie daar meer over wil weten, kan nu kijken op een interactieve kaart. De kengetallen worden kort en overzichtelijk weergegeven. Brandweer IJsselland heeft als eerste een interactieve regiokaart op de website van Brandweer Nederland.

Vragen en antwoorden
Hoe zijn de 35 brandweerposten geografisch verspreid in IJsselland, wat voor materieel staat er en hoeveel mensen heeft een post maximaal nodig om goed uit te kunnen rukken? Antwoorden op vragen als deze zijn te vinden op de interactieve regiokaart van Brandweer IJsselland.
Regio IJsselland, dat loopt van Oldemarkt tot Deventer en van Kampen tot Gramsbergen, heeft de primeur met deze nieuwe informatiebron. Deze kan in de toekomst nog verder ontwikkeld worden en is makkelijk te vinden door te zoeken op ‘regiokaart’ op de landelijke website van Brandweer Nederland (brandweer.nl).

De nieuwe interactieve kaart van Brandweer IJsselland.

Mensen en materieel
De regiokaart is samen met het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) ontwikkeld. Uit de lijst kan een post (kazerne) geselecteerd worden of door een post op de kaart aan te klikken. In het scherm rechts naast de kaart verschijnt dan een staatje met de brandweermensen en het materieel op de desbetreffende post. Per post staan het aantal brandweermensen vermeld dat maximaal nodig is om goed uit te kunnen rukken.
Op de landelijke website van brandweer.nl deelt de brandweer landelijk en regionaal nieuws. Ook is er publieksinformatie te vinden over bijvoorbeeld preventie- en wervingscampagnes. En algemene informatie over de brandweer en haar taken. Daar is nu een informatiebron aan toegevoegd voor Brandweer IJsselland. Zij heeft de primeur voor de interactieve en informatieve regiokaart.

Een willekeurige greep uit eerdere branden:
Forse brand bij bedrijf op Spoorlanden (aug. 2019)
Weer grote schrootbrand op Haatland (feb. 2018)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x