Revitalisering bedrijventerrein Spoorlanden gaat laatste fase in

Revitalisering bedrijventerrein Spoorlanden gaat laatste fase in

Gemeente, Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Investeringssubsidie provincie en gemeente nog één jaar beschikbaar

Met een rondgang over bedrijventerrein Spoorlanden in IJsselmuiden heeft wethouder Meijering met ondernemers, pandeigenaren en beheerders plekken geïnventariseerd waar verbeteringen nog wenselijk zijn na de in 2014 gestarte investeringen. Daarmee is de laatste fase gestart om Spoorlanden aantrekkelijk te houden voor gevestigde en toekomstige ondernemers.

Ontwikkelingen
De afgelopen jaren zijn al diverse maatregelen genomen voor de revitalisering van het bedrijventerrein. De bereikbaarheid is verbeterd met de ovatonde in de Oosterlandenweg die in september 2018 door wethouder Holtland werd geopend (zie onderaan). Sommige ondernemers hebben het aangezicht van hun bedrijf verfraaid.
Een enkeling is naar een nieuw pand gegaan zoals Heass. Wethouder Van der Sloot opende hun nieuwe pand in oktober 2019 (zie onderaan). Er is geen sprake meer van leegstand, aldus de gemeente, en de lege plekken zijn opgevuld.
Twee jaar geleden werd de Oosterlandenweg overgestoken en werd Spoorlanden 2 aangelegd (zie onderaan). Drie ondernemers uit IJsselmuiden hadden daarvoor de handen ineengeslagen waarvan uiteindelijk Uitgekookt met een bezoek van de minister werd vereerd (zie onderaan).

Wethouder Holtland opent de ovatonde in de Oosterlandenweg (IJsselmuiden).

Subsidie
Volgens Meijering is er nog één jaar subsidie beschikbaar om te investeren in Spoorlanden. Het gaat om een gezamenlijke subsidie van gemeente Kampen en provincie Overijssel. Samen met de betrokken partijen worden de komende periode concrete plannen gemaakt voor de beste investering van de één miljoen euro subsidie die beschikbaar voor de laatste fase van de revitalisering.
In september moet een eindbeeld gereed zijn met een concrete lijst van maatregelen. Gemeente en ondernemers maken vervolgens in oktober gezamenlijk een keuze welke maatregelen uit te voeren.
Aan het eind van dit jaar zou dan de schop in de grond moeten om de gekozen maatregelen uit te voeren. Zo hoopt de gemeente op een snelle manier de revitalisering van Spoorlanden af te ronden en geen subsidie te laten liggen.

Een nieuw gedeelte van industrieterrein Spoorlanden in IJsselmuiden.

Zie ook:
Ovatonde Oosterlandenweg officieel geopend
Heass vervolgt in nieuw pand op nieuw terrein
Minister Hoekstra spreekt met Kamper ondernemers (video)
Bebouwing uitbreiding Spoorlanden gestart

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x