’Joep & Jantien’ winnende jeugdstrip op 20e Kamper Stripspektakel

’Joep & Jantien’ winnende jeugdstrip op 20e Kamper Stripspektakel

Nieuws 0 Comment

Rhianne Westerhof (12) beeldt thema ’Water verbindt’ treffend uit

Naast de striptekenwedstrijd voor volwassenen, was er dit jaar bij het Kamper Stripspektakel ook een wedstrijd uitgezet voor de jeugd. Het thema Water verbindt was hetzelfde, hoewel het tot de leeftijd van 10 jaar ingekort was tot Water. De Hasseltse Rhianne Westerhof (12) won glansrijk met haar korte maar krachtige beeldverhaal over Joep & Jantien. Ietwat schuchter maar toch wel trots nam ze haar prijs in ontvangst.

Herenigd door water
Diverse inzendingen voor de striptekenwedstrijd van het Kamper Stripspektakel 2018 (zie onderaan) waren afkomstig van kinderen. Daarom was besloten dit jaar voor het eerst ook voor hen prijzen uit te reiken en wel in twee leeftijdscategorieën. Tot 10 jaar wonnen Floor en Noud Roerda en gingen de tweede en derde prijs naar Annelies Bijma en Elise Cop. Vanaf de leeftijd van 10 jaar gingen de tweede en derde prijs naar Manon van Wijngaarden en Bas Niemeijer. Rhianne Westerhof (12) uit Hasselt ging er met de eerste prijs vandoor. Ze vertelde graag te tekenen maar nog niet eerder een strip getekend te hebben. Via haar tante had ze van de tekenwedstrijd gehoord. Ze had een scenario bedacht waarbij twee kinderen bij geboorte gescheiden werden maar elkaar later via een toverlamp hervinden. Dan blijkt dat Joep leefde met watertekort terwijl Jantien dat in overvloed had. Uiteindelijk wensen ze dan ook dat er genoeg water voor iedereen in de hele wereld is (zie onderaan).

Alle inzendingen voor de tekenwedstrijd van het 20e Kamper Stripspektakel waren te bewonderen in De Sigaar.

Grote tekenwedstrijd 2019
Volgend jaar wordt er volgens goede traditie weer een striptekenwedstrijd georganiseerd. Met, na het succes van dit jaar, opnieuw een speciale categorie voor jeugd tot vijftien jaar. Iedereen mag meedoen, van amateur tot professioneel stripmaker, uit de hele wereld. De winnaar bij de grote mensen kwam dit jaar uit Rusland ofschoon Dmitry Yakhowsky wel Kamper connecties heeft, evenals Rhianne. Het thema voor het Kamper Stripspektakel 2019 luidt Door de eeuwen heen. Inzenden kan tot 1 mei 2019 naar Burgwal 7 (8261 HJ Kampen) of digitaal naar info@Kamper-Stripspektakel.nl. Een deskundige jury met tenminste één professionele striptekenaar buigt zich over de inzendingen. Wie weet wint er een amateur die zich ontpopt als aanstormend professioneel stripmaker. Op het afgelopen Kamper Stripspektakel presenteerde zich genoeg aanwas en jong talent voor een hoopvolle toekomst. Met Rhianne voorop en de wens voor een eerlijke waterverdeling.

Paul Reichenbach (midden) reikt de eerste prijs uit aan Rhianne Westerhof (rechts).

Zie ook:
Winnende strip ‘Joep & Jantien’
20e Kamper Stripspektakel werd een spektakel
Expositie verbindt Ikonenmuseum met Stripspektakel

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x