Ridder Dolf opent nieuwe schoolbibliotheek SmdB ’De Fontein’ (video)

Ridder Dolf opent nieuwe schoolbibliotheek SmdB ’De Fontein’ (video)

Nieuws, Video 0 Comment

Feestelijke bekroning samenwerking met Bibliotheek Kampen

Na grondige inventarisatie en opruiming, zijn de schoolboeken van de gereformeerde basisschool ’De Fontein’ weer op orde en geactualiseerd. Ze zijn uit de klassen gehaald en op één centrale plaats samengebracht: de nieuwe schoolbibliotheek! Met het thema van de Kinderboekenweek in het achterhoofd, kwam Ridder Dolf de sleutel brengen. Daarvoor moest wel eerst een code ontcijferd worden.

Ridderspektakel
De opening van de nieuwe schoolbibliotheek van School met de Bijbel ’De Fontein’ aan de Wederiklaan werd afgelopen woensdag een heus ridderspektakel. Genaro was uitverkoren om als schildknaap Ridder Dolf te helpen. De feestelijke opening verliep niet vanzelf. Eerst moest er een code ontcijferd worden waarvoor uit alle groepen één leerling een letter voor een cijfer bleek te hebben: GEOPEND.
Ridder Dolf had een kadootje voor de school die zijn page Genaro mocht uitpakken: het prentenboek ’De gele ballon’, geïllustreerd door Charlotte Dematons en uitgegeven bij Lemniscaat. Vervolgens riep Ridder Dolf de biebmoeders naar voren. Zij werden geridderd (zie Facebook) tot Sterrengevers, oftewel de mensen die boeken bij kinderen brengen. Lezen brengt immers lichtstraaltjes (sterretjes) in het leven. Martin Fiks filmde de feestelijke ochtend (zie onderaan).

Ridder Dolf toont de code op de sleutel.

Samenwerking
Juffrouw Wilma vertelde kort hoeveel werk er onder andere door ouders is verzet voor de nieuwe schoolbieb. Deze is nu centraal in het schoolgebouw gelokaliseerd en zal mede door de biebmoeders bijgehouden worden. Leesconsulente Jirina Hoitink van Bibliotheek Kampen is al een jaar een vast gezicht op SmdB ’De Fontein’ en blijft wekelijks een dagdeel komen.
De basisschool heeft zich als 23e school gevoegd in de samenwerking van Bibliotheek Kampen met scholen in Kampen, IJsselmuiden en de kernen. Daarnaast wordt samengewerkt met alle 34 lokale kinderopvanglocaties. Dit alles vloeit mede voort uit het convenant Kampen Leest! dat in november vorig jaar werd ondertekend door alle schoolbesturen voor primair onderwijs, de bibliotheek en de gemeente. Kampen is weer een stap dichterbij het streven van een geletterde gemeente en een taalrijke omgeving voor alle kinderen.

Leesconsulente Jirina Hoitink met Ridder Dolf en zijn page Genaro .

Zie ook:
Kinderboekenweek 2020 van start bij Mgr. Zwijssenschool
Leuk en belangrijk: (voor)lezen met kinderen
Volwaardige schoolbibliotheek op KampereilandSubscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x