Regen deert rommelmarkt in Zalk niet

Regen deert rommelmarkt in Zalk niet

Nieuws 0 Comment

Bezoekers bleven misschien wat korter maar hun aantal neemt niet af


De jaarlijkse rommelmarkt annex brasserie in Zalk was zaterdag een geslaagd krioelen van mensen tussen de kraampjes. De gestage miezerregen gaf een wat sombere aanblik maar er was genoeg te beleven en te onderhandelen om dat snel te vergeten. Het bezoekersaantal was zeker niet minder dan vorig jaar.

Zo’n 160 kraampjes waren opgebouwd door het hele dorp heen. Doorgaand verkeer werd tijdig op de dijk omgeleid zodat alleen ”bestemmingsverkeer” de rommelmarkt kon bereiken. Van de twee weilanden werd er één te nat voor gebruik. Het grote weiland dat toen aangewezen werd als parkeerplaats, leek even zijn capaciteit te overschrijden maar kon de grote hoeveelheid blik toch aan. Henk Dekker van de organiserende Chr. Brassband Excelsior schat het aantal bezoekers op zo’n 2500 tot 3000 bezoekers. Vergelijkbaar met vorig jaar hoewel het toen een stralende warme dag was. Deze zaterdag was volgens Weeronline de koudste 16 september ooit gemeten.

In alle straten van Zalk stonden wel kraampjes voor de rommelmarkt.

De bezoekers snuffelden tussen de kraampjes van hobbyverkopers op de rommelmarkt en de stands van commerciële verkopers op de brasserie. Alles stond door elkaar met daar tussendoor ook nog goede doelen als de Roemeniëcommissie en het Ouderencontact. Deze mensen komen doorgaans uit Zalk. De verkopers komen soms tot uit Groningen en Winschoten. Chr. Brassband Excelsior gaf op deze thuiswedstrijd bij de molen diverse optredens. Volgens wijkagent Jan Veenstra waren er in totaal 36 appeltaarten gebakken en ook de verkoop van oliebollen liep super. Daarvoor zullen ze niet uit Groningen komen maar de echte koopjesjagers laten zich niet weerhouden door een beetje hemelwater. Mede dankzij de misschien wel vijftig vrijwilligers, aldus Henk Dekker, was het een geslaagde dag – deze derde zaterdag in september, al bijna dertig jaar de traditionele dag voor de ”Zalker jaarmarkt”.

Toegang tot het dorp en de rommelmarkt vanaf de dijk.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x