Veel vuur maar alles onder controle

Veel vuur maar alles onder controle

Nieuws 0 Comment

Geen ernstige incidenten tijdens rustige nieuwjaarswisseling

Politie en brandweer melden een rustige nacht gehad te hebben. Brandweer IJsselland heeft iets vaker dan vorig jaar in actie moeten komen maar er zijn geen meldingen geweest van agressie of geweld tegen de hulpverleners. Het team, van politie Kampen dat vannacht actief was, bedankt iedereen voor de gezellige en rustige viering van Oud & Nieuw.

Politie
Op haar Facebookpagina staat het dienstdoende nachtdienstteam van Politie Kampen met een brede lach. Zij konden veelal gezellig met de mensen Oud & Nieuw vieren. Ook in Brunnepe waar de carbidvierdaagse naar tevredenheid van alle partijen een dag eerder was afgesloten (zie onderaan). Wel kwam er een melding binnen van een ontsnapte slang in de Eenvoudstraat maar die had de eigenaar zelf al een kopje kleiner gemaakt, volgens onbevestigde berichten letterlijk. Op Nieuwjaarsdag luidden verspreid door Kampen al vroeg de kerkklokken en al eerder waren schoonmaakploegen op diverse plaatsen binnen de gemeente aan de slag gegaan.

Brandweer
In een persbericht meldt Brandweer IJsselland dat ze in de nacht van Oud & Nieuw tweeënzestig keer in actie kwam vanuit de verschillende posten. Vierenveertig meldingen waren brand gerelateerd. Dit waren vooral container- en afvalbrandjes die geblust moesten worden. Over de gehele regio rukte de brandweer daarvoor zesentwintig keer uit. Voor de brand op oudejaarsdag in het oude zwembad de Steur (zie onderaan) had ze ondersteuning gekregen van korpsen uit Oldebroek en Dalfsen.

In de middag van oudejaarsdag brak er grote brand uit in het oude zwembad de Steur.

Brand oude zwembad
Zondagmorgen (oudejaarsdag) rond 11u45 werd groot alarm geslagen vanwege een brand in het vroegere zwembad de Steur in het Stadspark van Kampen. ’s Middags om 15u46 meldde de Veiligheidsregio dat de brand onder controle was. Later werd bekend dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen, zoals asbest. Dat was weliswaar aanwezig in het oude pand maar de brand is zo ver niet gekomen. Vermoedens over brandstichting werden bevestigd door de aanhouding van twee jongens van zestien jaar. Deze verdachten waren door iemand gezien toen ze wegfietsten.

Achter de kraan van Weever is de ravage na de brand goed te zien.

Zie ook:
Grote brand uitgebroken in oude zwembad
Carbidvierdaagse Brunnepe verloopt naar wens

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top