Sinterklaas verrast door vele aangeboden rustpunten

Sinterklaas verrast door vele aangeboden rustpunten

Nieuws 0 Comment

Grote aanloop bij prijsuitreiking en ontmoeting bij hoofdrustpunten

Vorige maand liet Sinterklaas zijn ambassadeurs in Nederland een oproep uitgaan voor rustpunten. Veel kinderen en families reageerden daarop. Voor de mooiste rustpunten deelde Sinterklaas afgelopen zaterdag kadootjes uit bij Steege’s Erf. Niet-winnaars mochten op audiëntie komen bij de Sint op het hoofdrustpunt in Brunnepe. Zondags was hij om de hoek te gast bij Dance Center Jolanda Ros.

Gastvrij
De gemeente deed dit jaar moeilijk over een vergunning voor het Sinterklaashuis. Daarom werden alle kinderen in Kampen gevraagd om rustpunten in te richten voor de Sint en dat sloeg aan. Met het inkleuren en voor het raam hangen van een rustpuntaffiche, konden kinderen aangeven dat de Sint daar welkom was om even bij te komen van het harde werken.
Ruim honderd families hadden zich aangemeld en de Sint had met zijn Pieten drie groepen gemaakt om ze te bezoeken. Zelf kon hij natuurlijk maar met één groep mee. Kinderen waren ook welkom bij de drie hoofdrustpunten bij de Natuurspeelplaats, in Brunnepe en aan de Zwartendijk. Er zou dit jaar geen feestelijke intocht plaats vinden van Sinterklaas maar zijn alternatieve ontvangst aan de Loswal was niet minder feestelijk (zie onderaan).

Een bezoek van Sinterklaas aan een 'opgesloten' meisje.

Prijsuitreiking
Eerst verwelkomde Sinterklaas een aantal kinderen bij het hoofdrustpunt aan de Julianastraat. Daarna waren de prijswinnaars uitgenodigd aan de Zwartendijk. Onderweg daarnaartoe stopte de Sint bij een huis aan de Terts. De Pieten hadden hem verteld dat daar een meisje woonde dat het huis niet uitmocht omdat haar familie in quarantaine zat. Fleur was heel blij verrast en zwaaide vanachter het keukenraam enthousiast naar de Sint die bij de voordeur kadootjes achter liet.
Bij Steege’s Erf werd het ook een vrolijk gebeuren en kon Sint audiëntie houden in het prieel. Drie families vielen met hun rustpunt in de prijzen: familie Tuinman uit IJsselmuiden, familie Westerveld uit Brunnepe en familie Dekker uit de Mandjeswaard. Zij hadden op de boerderij zelfs twee rustpunten ingericht waarvan één in de stal. Joël was helaas ziek maar zijn broertje Alwin nam verlegen de felicitaties en kadootjes in ontvangst. De Sint hoopt volgend jaar weer in het Sinterklaashuis terecht te kunnen maar wil zeker ook doorgaan met de geslaagde Sintrustpunten.

Zie ook:
Sinterklaas zoekt veel rustpunten in Kampen (De Brug)
Sinterklaas arriveert en blijft aan de Loswal

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x