Sinterklaas te ontmoeten op meerdere rustpunten

Sinterklaas te ontmoeten op meerdere rustpunten

Kamper Kracht, Nieuws 0 Comment

Snoep, kadootjes, rijmpjes, kleurplaten en de enige echte stoel van de Sint

Na een behouden aankomst aan de IJsselkade, heeft Sinterklaas zijn drukke agenda opgepakt. Hij wordt daarbij geholpen door veel Pieten en door Kampenaren die voor hem een rustpunt hebben gemaakt. Daar kunnen kinderen hun rijmpjes en kleurplaten brengen. Ze krijgen pepernoten mee en kunnen even stiekem (ssst!) op de enige echte stoel van Sinterklaas zitten. De Sint zelf zal er ook regelmatig zijn.

Sinterklaashuis
Vanuit het Sinterklaashuis organiseren Debby Klooster, Denise Eilander, Henriëtte Bosman en meer vrijwilligers activiteiten voor de kinderen tijdens het verblijf van Sinterklaas in Nederland en in Kampen. Klasina van Egmond helpt nog op de achtergrond mee. Vorig jaar en dit jaar kunnen ze niet terecht in de Stadskazerne maar volgend jaar hopen ze daar weer het Sinterklaashuis op te bouwen. Op meerdere plekken in Kampen en IJsselmuiden zijn er wel zogeheten rustpunten ingericht.
Tot en met maandag 5 december, de dag dat Sinterklaas weer teruggaat naar Spanje, kunnen de kinderen altijd terecht op de volgende rustpunten, waarbij die in de bieb alleen tijdens openingstijden van de bieb open is:
• Julianastraat 63 (Brunnepe)
• Oudestraat 216 (Bibliotheek)
• Zwartendijk 3 (Steege’s Erf)
• Turfschip 26 (IJsselmuiden)

Eén van de Pieten van Sinterklaas bij Steege's Erf.

Bezoeken
Bij elk rustpunt is een (andere) woordzoeker. Daarmee kan een leuk prijsje gewonnen worden dat Sinterklaas op 3 december in de bieb zal uitreiken. Vorig jaar waren de rustpunten en prijsuitreiking een groot succes (zie onderaan). De Sint komt op volgende tijden bij de volgende rustpunten:
• Zaterdag 19 november om 13u30 bij de Julianastraat
• Vrijdag 25 november om 10u30 bij de Zwartendijk
• Woensdag 30 november om 13u30 weer bij de Julianastraat
• Woensdag 30 november van 14u30 tot 15u30 bij de Bibliotheek
• Zaterdag 3 december van 10u00 tot 12u00 weer bij de bieb.
In het weekeinde van 26 en 27 november is Sinterklaas in De Leuke Hanzestad op zijn grote verjaardagsfeest (zie onderaan). Dat wordt georganiseerd door Sinterklaas Kampen die ook de kleurplaten heeft gemaakt en die verkrijgbaar zijn op de rustpunten. De Sint kijkt ernaar uit om de Kamper kinderen weer te zien.

Zie ook:
Sinterklaas viert verjaardag met spetterende show (video)
Sinterklaas verrast door vele aangeboden rustpunten (2021)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x