Sail Kampen 2018 belooft groots te worden

Sail Kampen 2018 belooft groots te worden

Nieuws 0 Comment

Veel programmaonderdelen inmiddels bekend

Vorige week is de campagne gestart voor Sail Kampen 2018. Het nautisch evenement duurt van vrijdag 30 maart tot en met 2 april en wordt aangekondigd als het grootste paasevenement van Nederland. De organisatie belooft een aantrekkelijk, vernieuwend en boordevol programma. Water, wind, schepen, attracties, muziek, theater, historie, nautische demonstraties: het kan niet op. In een wervelend persbericht wordt alvast een voorproefje gegeven.

Allure
Sail Kampen 2018 moet een nautisch cultuurevenement worden van provinciale tot internationale allure met als decor (het waterfront van) de historische Hanzestad Kampen. Uit binnen- en buitenland komen zeilschepen en historische schepen uit de Hanze- en VOC-tijd naar Kampen waar ze aan de kade te bezichtigen zullen zijn. Vrijdagavond wordt Sail Kampen feestelijk geopend met een spectaculaire vlootschouw. Alle deelnemende schepen varen Kampen binnen om zich aan het publiek te presenteren. Vanaf de kade muzikaal begeleid door de Steelband van het Korps Mariniers, wordt de vlootschouw afgenomen door luitenant-kolonel der mariniers, commandant van de Van Ghentkazerne én Kampenaar Jan ten Hove nemen de vlootschouw af, in gezelschap van burgemeester Bort Koelewijn, gedeputeerde Eddy van Hijum en de vicevoorzitter van Stichting Sail Kampen Bart-Jan Gardebroek.

Zeilschip Avondrood

Activiteiten
De Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Marine, de brandweer en de KNRM zullen op het water nautische demonstraties geven. Op de Koornmarkt vindt een groots ridderspektakel plaats, een historische bioscoop brengt het verleden in beeld en een aantal plaatsen aan de voormalige “Suydersee” zullen zich presenteren. In de Buitenhaven en op de Koggewerf staat de maritieme geschiedenis van Kampen centraal. Veel zeemanskoren zullen van zich laten horen tijdens het Zeemanskorenfestival en in de binnenstad vindt het Nationaal Stadsomroepersconcours plaats. De Sailroute wordt geheel in stijl aangekleed met visnetten, fuiken, tonnen, rokerijen en figuranten in historische kledij.

Feesttent
Tussen de Bovenkerk, de Buitenhaven en de IJsselkade wordt een historische en nautische Hanzeparade gehouden met ruim zeventig figuranten, het schuttersgilde, koetsen, karren en meer. Op veel plaatsen in de stad worden optredens gegeven. Op het Burgemeester Berghuisplein wordt een feesttent geplaatst voor meer dan 2000 bezoekers. Hier wordt op vrijdag het openingsconcert gegeven door de Marinierskapel der Koninklijke Marine en de Edwin Evers band. Zaterdagavond wordt een “Hollandse avond” met optredens van de Kamper band Loat Goan, de Kamper zanger Stef Ekkel en de artiesten Django Wagner en Dré Hazes. Kaarten zijn in de voorverkoop al verkrijgbaar.

Ridders van de IJssel voor de Kamper Kogge.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x