Landstede en Kampen zetten samenwerking op handhaving voort

Landstede en Kampen zetten samenwerking op handhaving voort

Gemeente, Nieuws 0 Comment

Studenten Toezicht & Veiligheid helpen orde in Kampen handhaven

Bij grote evenementen werd al vaker een beroep gedaan op studenten van Landstede MBO. Nu hebben burgemeester Koelewijn en bestuursvoorzitter Rietkerk de samenwerking bekrachtigd in een memorandum. Voor het handhaven van de orde in Kampen worden de studenten begeleid door handhavers van de gemeente.

Samenwerking
Recent werd nog een blik studenten opengetrokken om bezoekers van de Kamper binnenstad te leren hun fietsen te parkeren en hoe langs blauwe lijnen te lopen. Volgens Bort Koelewijn hebben de studenten als handhavers een belangrijke rol om hiervoor draagvlak te scheppen: ”Daarmee staat of valt het want het is gemakkelijk om als gemeente verordeningen te schrijven maar dan begint het pas”.
Een derde voorbeeld waarop handhaving in de binnenstad nodig zou zijn, zijn de pollers die buiten gebruik zijn gesteld (zie onderaan) maar de ’vrije toegang’ tot de Oudestraat en omliggende winkelstraten schijnt weinig ’misbruikt’ te worden.
In het verleden werden studenten Handhaving Toezicht & Veiligheid onder meer ingezet bij de Internationale Hanzedagen en Sail. Voor dit laatste tekende Rietkerk in februari 2018 een samenwerkingscontract.

Theo Rietkerk aan de vooravond van Sail.

Beroepspraktijkvorming
Nu hebben Rietkerk en Koelewijn hun handtekening gezet onder een memorandum. Kampenaar Theo Rietkerk is behalve bestuursvoorzitter van Landstede ook senator in de Eerste Kamer (zie onderaan). De ondertekening vond donderdag 25 juni plaats in de raadszaal van het Kamper stadhuis in bijzijn van enkele studenten, een docent en een stagebegeleider. De gehele groep poseerde daarna bij de Koornmarktpoort (zie Twitter en Facebook).
Het belang van beroepsvorming in de praktijk onderschrijven de studenten. Daarin proeven ze een grote uitdaging: ”Als iemand op straat niet positief is, hoe steek je het gesprek dan toch positief in? Dat is echt iets wat je in de praktijk het beste leert. Ons doel is dat je na het contact allebei blij uit elkaar gaat.”
Burgemeester Koelewijn is bij voorbaat al blij en bedankte de studenten hartelijk voor hun bijdrage. Wat hem en Rietkerk betreft wordt Kampen weer een stukje veiliger.

Zie ook:
Pollers Oudestraat Kampen blijven buiten gebruik
Theo Rietkerk blikt terug op eerste maand als senator
Burgemeesters IJsselland wensen ons goede Paasdagen.… thuis!

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x