Schatgraven bij gemeente (vlog 27-28)

Schatgraven bij gemeente (vlog 27-28)

Gemeente, Geschiedenis, Nieuws, Video 0 Comment

Geen KIK Festival dit jaar maar kinderwedstrijd (video)

Het alom geslaagde KIK Festival van vorig jaar krijgt dit jaar geen vervolg. De Erfgoedchick oftewel Annemiek Jonker zou daar staan met twee kisten gevuld met spullen uit het gemeentelijk depot, zeg maar de bewaarplaats voor oude spullen. Nu organiseert zij samen met Chery een kinderwedstrijd. De winnaar krijgt een rondleiding tussen de historische spullen met mooie en oude verhalen.

Eind augustus bood het KIK (Kind in Kampen) Festival volop vertier in het Brunneper Voedselpark (zie onderaan). Nu dat dit jaar niet doorgaat, hebben Chery Diender, die het organiseerde, en Annemiek Jonker de handen ineen geslagen.

Annemiek heeft de bijnaam Erfgoedchick omdat ze het erfgoed van gemeente Kampen inventariseert, voor zover dat opgeslagen ligt in het depot aan de Graafschap. In een uitgebreide serie met vlogs bij Kamper Nieuws doet ze daar verslag van (zie onderaan). Met het idee van een pop-up depot won ze in 2018 een Stadscheque voor het beste idee van Kampen.

Het depot van gemeente Kampen aan de Graafschap.

Nu nodigen Annemiek en Chery alle kinderen uit om te raden wat de spullen zijn die in de kisten zouden zitten op het festival. Wat is het en waarvoor is het gebruikt? Annemiek laat de spullen zien op YouTube en onder het filmpje kun je de antwoorden zetten. De winnaar mag zelf in het depot gaan kijken en de verhalen horen die erachter zitten.

Let op: in vlog 27 hieronder kondigt Annemiek het inmiddels afgelaste festival en de wedstrijd aan, die wel doorgaat. In vlog 28 op YouTube laat ze de spullen zien en kun je je antwoorden geven. Ga daarvoor naar deze pagina: https://youtu.be/ReqCY8MIo8o.

Zie ook:
Pop-up depot uitgeroepen tot beste idee (video)
Schatgraven bij gemeente Kampen (eerdere vlogs)
Prikkelend plezier op KIK Festival (video – 2019)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x