Schatgraven bij gemeente Kampen (vlog 18)

Schatgraven bij gemeente Kampen (vlog 18)

Geschiedenis, Nieuws, Video 0 Comment

Aandacht voor Open Monumentendag en gepatenteerde koffiemolen

In een onopvallend depot van de gemeente inventariseert Annemiek Jonker de verborgen of vergeten schatten die daar opgeslagen liggen. In een wekelijkse vlog doet ze onder de naam ErfgoedChick verslag van haar vondsten. Sommige spullen roepen vragen op of de herkomst is niet te achterhalen. In dat geval vraagt Annemiek de kijkers met haar mee te denken. Hiermee ontsluit de onderzoekster lokaal cultureel erfgoed.

Open Monumentendag
Annemiek is deze week “vol van Open Monumentendag” die ze coördineert in gemeente Kampen. Aanstaande zaterdag 8 september openen veertig monumenten hun deuren. Aan de hand van foto’s laat ze ze in vogelvlucht zien. Het thema “In Europa” komt naar voren in de verschillende natuurstenen die je in monumenten aantreft. Annemiek somt activiteiten op en laat een brochure zien waarin ook een wandeling is opgenomen langs de verschillende natuur- en gevelstenen en monumenten.

De koffiemolen is afkomstig uit Amerika en was geschonken aan de Gasthuizen in Kampen.

Gepatenteerde koffiemolen
Voor het ’Object van de week’ komt de Erfgoedchick toch nog te spreken over haar inventarisatieproject in het Kamper depot, waarover haar vlogs handelen. Als ’Object van de week’ laat ze een koffiemolen zien die gepatenteerd is op 12 juli 1898. Dit “topstuk” blijkt uit Amerika te komen en is geschonken in 1973 aan de Gasthuizen te Kampen. Blijkens oude foto’s en afbladderende verf was ‘ie oorspronkelijk veel gekleurder. Tè gekleurd voor de Gasthuizen?

Zie ook:
Open Monumentendag 2018
Schatgraven bij gemeente Kampen (vorige vlogs)
Schatgraven bij gemeente Kampen (introductie)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x