Schatgraven bij gemeente Kampen (vlog 19)

Schatgraven bij gemeente Kampen (vlog 19)

Geschiedenis, Nieuws, Video 0 Comment

Oorsprong gezocht van resterende objecten en kleine Steur

In een onopvallend depot van de gemeente inventariseert Annemiek Jonker de verborgen of vergeten schatten die daar opgeslagen liggen. In een wekelijkse vlog doet ze onder de naam ErfgoedChick verslag van haar vondsten. Sommige spullen roepen vragen op of de herkomst is niet te achterhalen. In dat geval vraagt Annemiek de kijkers met haar mee te denken. Hiermee ontsluit de onderzoekster lokaal cultureel erfgoed.

Wasbakje ontdekt in het Kamper depot door Erfgoedchick.Herkent u?
Er raakt steeds meer bekend over de spullen in het Kamper depot die Annemiek ondekt. Tevens is al voor een aantal objecten een nieuwe bestemming gevonden. Maar van een aantal spullen is de oorsprong en/of vroegere eigenaar onbekend. Deze week zet Annemiek met fronsende wenkbrauwen een aantal objecten op een rijtje. Als kijkers van haar vlog spullen herkennen, kunnen ze onder de vlog, onder dit artikel of via Facebook reageren. Hier staat een wasbakje en in de vlog laat Annemiek verder nog een gipsenbeeldje, roosters en een bovenraam zien.

Kamper Steur(tje)
In het depot blijkt ook nog een kleine, fraaie Steur te liggen. De echte Kamper Steur, die tijdens de Kamper Ui(t)dagen in de IJssel ligt (behalve dit jaar), werd zes jaar geleden gered van de schroothoop door Jan Peter de Maar. Dit kleine exemplaar lijkt, gezien de twee gaten onderin, ergens op gestaan te hebben. De ondernemer krijgt deze kleine versie van de Kamper Steur en geeft ‘m waarschijnlijk in bruikleen aan de Koggewerf. Wie kent deze kleine Steur en heeft ‘m wel ‘ns op ’n standaard gezien of iets dergelijks? De Erfgoedchick blijft wonderlijke ontdekkingen doen.

Zie ook:
Kamper Steur (Nederlandse VolksverhalenBank)
Schatgraven bij gemeente Kampen (vorige vlogs)
Schatgraven bij gemeente Kampen (introductie)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x