Schatgraven bij gemeente Kampen (vlog 20)

Schatgraven bij gemeente Kampen (vlog 20)

Geschiedenis, Nieuws, Video 0 Comment

Wekelijkse vlogs stoppen maar Erfgoedchick vervolgt

In een onopvallend depot van de gemeente inventariseert Annemiek Jonker de verborgen of vergeten schatten die daar opgeslagen liggen. In een wekelijkse vlog doet ze onder de naam ErfgoedChick verslag van haar vondsten. Sommige spullen roepen vragen op of de herkomst is niet te achterhalen. In dat geval vraagt Annemiek de kijkers met haar mee te denken. Hiermee ontsluit de onderzoekster lokaal cultureel erfgoed.

Afname frequentie
Annemiek stopt met de reguliere wekelijkse vlog maar vervolgt haar vlogs van Erfgoedchick wel op ad hoc basis. Het depot is namelijk nog lang niet opgeruimd en leeg! Meer dan 800 spullen zijn aan anderen toegezegd. Er is een voorstel naar het college van B&W onderweg om officieel toestemming te krijgen voordat de logistieke operatie kan beginnen. Er kunnen straks vrachtwagens voorrijden om musea, instellingen en particulieren door het hele land te verblijden.

Het Kamper gemeentedepot aan de Graafschap.

Erfgoedchick vervolgt
Annemiek belooft de kijker op de hoogte te houden wat er met de objecten gebeurt, het collegebesluit over haar adviesnota, haar plannen voor een markt en een pop-up depot enzovoorts. Het moge duidelijk zijn dat de kijker nog veel van de Erfgoedchick zal zien, horen en lezen. In tientallen jaren verzameld historisch materiaal is niet in één keer opgeruimd. Annemiek eindigt de wekelijkse sequentie met een in televisieland populair kijkje achter de schermen. De liefhebber van Kamper geschiedenis heeft gedurende twintig vlogs kunnen smullen van Kamper geschiedenis. En het einde is nog niet in zicht.

Zie ook:
Schatgraven bij gemeente Kampen (vorige vlogs)
Schatgraven bij gemeente Kampen (introductie)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top