Schenking tulpenbollen aan IJsselheem door Rotary

Schenking tulpenbollen aan IJsselheem door Rotary

Natuur, Nieuws 0 Comment

Jaarlijkse actie ter ondersteuning ’Help polio de wereld uit’

Binnen het wereldwijde Rotaryprogramma ’End polio now’ heeft Rotary Club Kampen duizend tulpenbollen geschonken aan IJsselheem. En niet alleen dat maar ze werden ook gepoot in de tuinen van verzorgingstehuizen de Vijverhof en de Amandelboom. Ieder jaar wordt rondom de Wereld Poliodag aan fundraising gedaan. Verkoop zat er dit jaar niet in dus werden ze geschonken.

Tweeërlei doelen
In het kader van Wereld Poliodag op 24 oktober worden jaarlijks tulpenbollen door Rotary Club Kampen ge- en verkocht. Dit jaar zijn de bollen geschonken aan de verzorgingstehuizen en eigenhandig gepoot in de tuinen bij de Vijverhof en de Amandelboom. Voorzitter Marjo Roerdink wijst op de huidige moeilijke coronatijd voor bewoners van de verzorgingstehuizen en zegt hierover: „Wij vonden dat we op twee manieren wat konden doen. Enerzijds het hoofddoel steunen door tulpenbollen te kopen en anderzijds bewoners een bloeiende tuin in het vooruitzicht te geven door de bollen te schenken en te poten.”

Planting van tulpenbollen dor Rotary Club Kampen.

’End polio now’
Al meer dan 35 jaar zetten Rotary en haar partners zich in om polio wereldwijd uit te roeien. Het PolioPlus-programma was het eerste initiatief om dit aan te pakken door kinderen op grote schaal te vaccineren. Als kernpartner in het Global Polio Eradication Initiative richt Rotary zich op belangenbehartiging, fondsenwerving, werving van vrijwilligers en bewustwording. De actie is een groot succes, nog maar in drie landen komt polio voor terwijl het in de rest van de wereld is verdwenen.
Onder toeziend oog van IJsselheemdirecteur Bert Penninkhof werden de bollen geschonken en gepoot. Oktober en november zijn de beste maanden om tulpen en sieruien te planten, omdat ze beide van een koelere bodem houden. De actie werd enthousiast ontvangen. In april schonk Rotary Club Kampen bossen tulpen aan de tehuizen (zie foto hierboven).

Zie ook:
The fight against polio
Serviceclubs vragen aandacht voor plastic vervuiling

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x