Kampen in de bres voor open ruimte ’s-Heerenbroek versus Stadshagen

Kampen in de bres voor open ruimte ’s-Heerenbroek versus Stadshagen

Nieuws 0 Comment

Bouwplannen Zwolle zeer kritisch ontvangen en leiden tot overleg tussen beide Colleges


De grote nieuwbouwwijk Stadshagen van buurgemeente Zwolle rukt al jaren op naar Kampen. Nu de Scholtensteeg is aangewezen als bouwlocatie, dreigt de strook open landschap achter ’s-Heerenbroek helemaal te verdwijnen. Eerder al kwam Kamper wethouder Veldhoen in het geweer met ”oorlogstaal”, zoals zijn Zwolse collega Vedelaar het uitdrukte. De bouwplannen zijn nog niet definitief en Kampen heeft op hoog gemeentelijk niveau overleg aangevraagd.

Semipermanente woningen
Gemeente Zwolle studeert op de bouw van ruim honderd woningen aan de Scholtensteeg, gelegen aan de rand van Stadshagen. Hiermee wil de buurgemeente tijdelijke woonruimte bieden in de sociale huursector. De aanleiding vormt de komst van nieuwe doelgroepen zoals statushouders en uitstroom beschermd wonen. Vanuit de provinciale verplichting tot huisvesting van deze groepen, is er provinciale subsidie beschikbaar dat een belangrijk deel van de financiering vormt. Er zijn nog vijf kansrijke locaties meer voor de tijdelijke woningen. Het Zwolse College van B&W wil deze onderzoeken op haalbaarheid. Over de uiteindelijke bouwlocatie, ter verlichting van de druk op sociale woningbouw, moet het Zwolse college nog beslissen.

Vergunningen en overleg
De bewoners van ’s-Heerenbroek maken zich grote zorgen over de leefbaarheid in hun dorp als de bouwplannen doorgaan. Wethouder Veldhoen ging hierin mee bij contact met de bewoners en riep op tot protest voeren in Zwolle. Dat sprak zijn Zwolse collega-wethouder Nelleke Vedelaar niet aan maar zij zegde wel overleg toe met ’s-Heerenbroek om de gemoederen te bedaren. Als de bouwplannen concreet worden, zijn er nog diverse vergunningen benodigd. Evenals diverse overleggen tussen de betrokken partijen bij een bouwplan van dergelijke omvang. Als het erop aankomt, zou Kampen weinig in kunnen brengen tegen Zwolse besluiten, licht Veldhoen toe. Een zienswijze indienen tegen een ontwerpbesluit is volgens het bestuursrecht dan één van de belangrijkste mogelijkheden. Het Kamper college heeft nu een ”bestuurlijk overleg” aangevraagd met het Zwolse college van B&W. Dat is op gemeentelijk niveau een hoog gegrepen middel waarmee Kampen in ieder geval laat zien dat het haar ernst is.

Scholtensteeg

 

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x