Volwaardige schoolbibliotheek op Kampereiland

Volwaardige schoolbibliotheek op Kampereiland

Nieuws 0 Comment

Interim burgemeester opent nieuwste aanwinst basisschool

In samenwerking met Bibliotheek Kampen heeft de Ds. van de Wendeschool aan de Heultjesweg op Kampereiland een volwaardige schoolbibliotheek gerealiseerd. Maandagmiddag werd die officieel geopend door de zoon van de havenmeester. Voor dat moment was hij tot burgemeester aangewezen door Bort Koelewijn. Juffrouw Henriëtte, de leescoördinator, is blij met de vernieuwde schoolbibliotheek.

Bibliotheek
De basisschool naast de kerk en het ontmoetingscentrum op Kampereiland had altijd wel een bibliotheek maar de eigen collectie bestond deels uit verouderde boeken. In december trad Teun Jelle de Vries aan als schooldirecteur aan. Hij hoorde van andere IRIS-scholen over het programma ’de Bibliotheek op school’. IRIS is het samenwerkingsverband van basisscholen in gemeente Kampen die zo ook met een bescheiden omvang mogen blijven bestaan.
De landelijke educatieve aanpak van ’de Bibliotheek op school’ streeft een samenwerking na op lokaal niveau tussen scholen, bibliotheek en gemeente om lezen, taalontwikkeling en mediawijsheid te bevorderen. Naast de Ds. Van de Wendeschool doen in gemeente Kampen inmiddels twintig scholen mee aan het programma. De gemeente wil samen met de Bibliotheek ervoor zorgen dat ook de laatste scholen de kans krijgen om aan te haken.
Naast juffrouw Henriëtte als leescoördinator is Daphne als leesconsulent betrokken bij de schoolbibliotheek. Evenals veel ouders die meehelpen. De leerlingen zijn actief betrokken geweest bij de vele nieuwe boeken die mochten worden aangeschaft.

Max Hijstek stapt trots de nieuwe schoolbibliotheek binnen.

Burgemeester
Bort Koelewijn kwam als burgemeester van gemeente Kampen officieel de nieuwe schoolbibliotheek openen. Hij wees echter een andere burgemeester aan. Eerst had hij geluisterd naar een lied van de jongste drie groepen en voorgelezen. Daarvoor had hij zijn lievelingsboek van vroeger meegenomen: In de soete suikerbol van W.G. van de Hulst. Toen Koelewijn vroeg wie er burgemeester zou willen zijn, werden meerdere vingers opgestoken en moest men een getal onder de tien raden. Max Hijstek had het goed en kreeg de echte ambtsketen om.
De zoon van de havenmeester stapte daarop trots als eerste de nieuwe schoolbibliotheek binnen en nam samen met de tijdelijke burger Koelewijn een boek ter hand. Daarna volgde een feestelijke spellenmiddag onder leiding van groep 8.
Bibliotheek Kampen zal zorg dragen voor een roulatie van de boeken. Op dit moment kunnen die nog niet uitgeleend worden maar daar wordt aan gewerkt. Evenals doorlopend aan het leesplezier vergroten bij de leerlingen en ze te stimuleren om meer te lezen. ”En wie eenmaal aan lezen begint,” aldus Koelewijn, ”houdt nooit meer op.”

Max Hijstek en Bort Koelewijn lezen samen een boek.

Een greep uit eerder nieuws van Bibliotheek Kampen:
Schoolbibliotheek Meerrijk verrijkt leesklimaat
Bijzondere BoekStartochtend met winnaars en wethouder (video)
Meneer van Rees leest voor

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x