Schoolbibliotheek Meerrijk verrijkt leesklimaat

Schoolbibliotheek Meerrijk verrijkt leesklimaat

Nieuws 0 Comment

Feestelijke opening twintigste Kamper school die samenwerkt met Bibliotheek Kampen

Bij openbare basisschool Het Meerrijk in de Flevowijk is de nieuwe schoolbibliotheek feestelijk geopend. Onder begeleiding van burgemeester Koelewijn mochten Romee en Silva het lint doorknippen. Bort Koelewijn las samen met de kinderen het prentenboek ’Kom erbij!’ dat daarna aan de school kado werd gedaan. De samenwerking tussen scholen en bibliotheek moet het leesplezier op school en thuis bevorderen. Dit heeft vervolgens weer een positief effect op de schoolprestaties.

Vriendschap
’Kom erbij!’ is het prentenboek van de Kinderboekenweek, dat dit jaar ’Vriendschap’ als thema heeft. Hieraan gekoppeld voerden alle leerlingen van Meerrijk een stuk op, te weten het boek ’Kikker en zijn vriendje’. Daarna speelden de kinderen een gedicht uit, lazen ze een zelfgeschreven verhaal voor en er werd gezongen.
Romee en Silva mochten als jongste en oudste leerling van de school het lint doorknippen onder deskundige begeleiding van Bort Koelewijn. De burgemeester prees de samenwerking tussen onderwijs, bibliotheek en ouders om het lezen te bevorderen.

Burgemeester Koelewijn heeft presentjes bij om de opening van de nieuwe schoolbibliotheek te vieren.

Samenwerking
Het Meerrijk is de twintigste Kamper school die de samenwerking aangaat met de bibliotheek binnen het project ’Bibliotheek op school’. Binnen deze meerjarige samenwerking vallen zaken als een leesconsulent (een vast gezicht vanuit de Bibliotheek), tijd voor lezen in het lesrooster, lidmaatschap van de bieb, boeken bespreken en een ruime en gevarieerde collectie jeugdboeken in een aansprekende jeugdbibliotheek. Voor ouders is er de website deBibliotheekopschool.nl met tips en informatie.
Leren begint bij lezen. De gezellige middag op Meerrijk in bijzijn van de burgemeester toonde aan dat educatie samen kan gaan met plezier. In een kersverse schoolbibliotheek.

Eerder leesnieuws:
Vernieuwde Bibliobus toont nieuwste apps en gadgets (video)
Wethouder Spijkerman leest leerlingen Villa Nova in Onderdijks voor
Wethouder Spaan leest schoolleerlingen Grafhorst voor bij ontbijt

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x