Weer grote schrootbrand op Haatland

Weer grote schrootbrand op Haatland

Nieuws 0 Comment

Brandende afvalberg bij Hoeben Metalen geeft enorme rookwolken en is niet snel geblust

Net voor enen kreeg de Kamper brandweer een melding van brandend afval/rommel bij Hoeben Metalen B.V. aan de Oslokade. Binnen twintig minuten werd de melding opgeschaald naar GRIP1. Alle hulpdiensten zijn uitgerukt, inclusief Rijkswaterstaat voor luchtmetingen. De Veiligheidsregio adviseert ramen en deuren gesloten te houden. De brand woedt in een enorme berg afval van metaal en kunststof.

Brandweer, politie en ambulances rukten uit naar het afvalverwerkingsbedrijf in de hoek van de Oslokade en de Haatlandhaven. De gitzwarte rookwolken waren tot op de Flevoweg, aan de andere kant van het uitgestrekte industrieterrein, te zien. Rijkswaterstaat houdt de rook in de gaten, die deels over de N50 drijft, maar metingen wijzen niet op een gevaar voor de volksgezondheid. Zoals eerder bij de brand van het oude zwembad in het Stadspark en de ecowoning aan de Rietkamp, probeert de brandweer met een graafmachine ruimte te maken om de vuurhaard te kunnen bereiken.

Met een graafmachine wordt gepoogd de brandhaard te bereiken.

Hoeben Metalen vestigde zich in 2010 op Haatland, aan de Zuiderzeehaven. Dit is de eerste keer dat de brandweer moet uitrukken bij dit metaalverwerkingsbedrijf. De afgelopen jaren moest de brandweer diverse keren branden blussen in schrootafval bij Regelink, eveneens gevestigd op Haatland. In 2014 werden in de politiek later vragen gesteld over de communicatie. Het luchtalarm was ingezet om de bevolking te waarschuwen. Bij de brand in het oude zwembad op oudejaarsdag 2017 gingen alarmen uit via het nieuwe NL-Alert maar onnodig veel en over een onnodig groot gebied. De brand bij Hoeben Metalen verwacht de brandweer vanavond geblust te hebben. Ze heeft hulp gekregen van de weergoden want in de namiddag is het gaan sneeuwen.

De afvalbrand woedt aan de achterzijde van Hoeben Metalen B.V., grenzend aan de Zuiderzeehaven.

Zie ook:
Grote brand uitgebroken in oude zwembad (dec. 2017)
Brand Slagersweg loopt met sisser af (jan. 2017)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x